Υπαναχωρεί ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων για τα προσφυγόπουλα

Υπαναχωρεί ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων στο θέμα της φιλοξενίας των προσφυγόπουλων. “Oσοι πιστεύουν ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν τους πρόσφυγες, δεν ξέρουν την πραγματικότητα.

Αντιδράσαμε επίσης επειδή το κατάλυμμα που έβαλαν τα παιδιά είναι άθλιο, με κατσαρίδες και έντομα. Εχει χρόνια να δουλέψει το συγκεκριμένο. Απευθυνθήκαμε γι’ αυτό στις αρχές και περιμένουμε απαντήσεις ενώ βρισκόμαστε σε διαβούλευση τόσο με τον Υπουργό, τον κ. Μηταράκη, όσο και τους βουλευτές του νομού” συνέχισε.

Αντιδράσεις των κατοίκων στη φιλοξενία 39 προσφυγόπουλων

Θυμίζουμε πως οργισμένες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία προκάλεσε η φιλοξενία σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων 39 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που μεταφέρθηκαν εκεί από τα ελληνικά νησιά με στόχο να φιλοξενηθούν για λίγες μέρες πριν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ιωάννης Συκιώτης προειδοποιούσε πριν μερικές μέρες για “σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή”.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας

Οι αντιδράσεις των κατοίκων οι οποίοι δεν επέτρεψαν τη μεταφορά φαγητού και κλινοσκεπασμάτων που προορίζονταν για τα προσφυγόπουλα την προηγούμενη Τετάρτη και έκλεισαν συμβολικά την Εθική οδό Αθηνών – Λαμίας προκάλεσαν την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κάτι που φαίνεται οδήγησε τον Δήμαρχο να επαναπροσδιορίσει τη στάση του.

Πηγή News247.gr Εφημερίδα των Συντακτών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...