Στο μικρό σχολείο της Τήλου φοιτούν 11 προσφυγόπουλα

Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δήμος Τήλου ανοίγει τα σχολεία του σε 11 προσφυγόπουλα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα της ισότητας και της νέας αρχής με ηρεμία και ασφάλεια.

Όπως αναφέρει η οργάνωση μεταναστών και ντόπιων εργαζομένων “Κίνηση Απελάστες τον Ρατσισμό”: “To 1ο σχολικό κουδούνι χτύπησε ξανά και στην Τήλο! Ο Manacib, 12 ετών και ο Serge, 10, δύο αδέρφια από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που η φετινή σχολική χρονιά τους βρίσκει πίσω από τα θρανία ενός κανονικού σχολείου μετά από πολύ καιρό.

Η οικογένειά τους, μαζί με πέντε ακόμα οικογένειες προσφύγων, έχει βρει στο όμορφο νησί της Τήλου τη δυνατότητα να κάνει μια νέα αρχή με ηρεμία και ασφάλεια. Το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του νησιού έχουν καλωσορίσει τα παιδιά πρόσφυγες σχολικής ηλικίας που μένουν εκεί στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA.

Ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή δύναμη και μια όμορφη χρονιά για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!”

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας και σχολιάζοντας αρνητικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν έγραψε: “Και ξαφνικά πανικός στα σοσιαλ από αυτή την φωτογραφία… 11 προσφυγόπουλα στο σχολείο της Τήλου, σήμερα περιμένουμε την δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας για ρεπορτάζ, πολλά τα θετικά σχόλια, υπάρχουν κ οι διαφορετικές απόψεις, ε κρατήστε τες μακρυά από εμάς! Φασίστες!”

Πηγή Αυγή
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online