Αντιδράσεις κατά 39 προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα

Οργισμένες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η φιλοξενία σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων 39 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που μεταφέρθηκαν εκεί από τα ελληνικά νησιά με στόχο να φιλοξενηθούν για λίγες μέρες πριν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το χρονικό

Η εγκατάσταση των προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι. Αμέσως οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν ενώ σε έκτακτη συνεδρίασή του την ίδια μέρα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από τον αστικό ιστό και να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ιωάννης Συκιώτης προειδοποίησε για “σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή”.

Δεν επέτρεψαν τη μεταφορά φαγητού στους πρόσφυγες

Κάτοικοι και επαγγελματίες που αντιδρούν στην παρουσία των παιδιών στην περιοχή σχημάτισαν μπλόκα και δεν επέτρεψαν τη μεταφορά φαγητού και κλινοσκεπασμάτων που προορίζονταν για τα προσφυγόπουλα.

Αποκλεισμός της εθνικής οδού

Οι κάτοικοι προχώρησαν χθες Πέμπτη σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού και σήμερα σε νέα κινητοποίηση στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας. Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε ένταση γύρω από το ξενοδοχείο, με ομάδες συγκεντρωμένων να αναγκάζουν τα προσφυγόπουλα να μείνουν εγκλωβισμένα μέσα.

Σήμερα Παρασκευή, κάτοικοι και επιχειρηματίες προχώρησαν σε αποκλεισμό της Λαμίας-Αθηνών στα διόδια της Αγίας Tριάδας, παρά τις εκκλήσεις που έγιναν από αρκετές πλευρές να μην υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε τελικά λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα.

Τοποθέτηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου

Τη “βαθύτατη λύπη” του για τα “ακραία φαινόμενα που βλέπουμε μόνο στα Καμένα Βούρλα” εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. “Ζητάμε από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και δεν μπορούμε στα Καμένα Βούρλα για 39 παιδιά να δείξουμε αλληλεγγύη“, είπε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...