Πρόεδρος ΔΟΑΤΑΠ: πολλά τα “αγορασμένα” πτυχία στην Ελλάδα

O Ορέστης Καλογήρου, νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ μετά την έγκριση του διορισμού του από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς πως το θέμα των “αγορασμένων” πτυχίων στην Ελλάδα έχει αποκτήσει σημαντικές διαστάσεις.

Το θέμα έθεσε με την μορφή ερωτήματος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου. Απαντώντας στο ερώτημα ο Ορέστης Καλογήρου τόνισε:

«Είπατε για αγορασμένα πτυχία. Υπάρχουν φημολογίες. Εγώ είμαι τριάντα χρόνια ακαδημαϊκός, έχω ακούσει και πράγματα, που δεν έχουν σχέση με το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., ούτε τίποτα.

Είναι μια πληγή σε όλο τον κόσμο – αν θέλετε – ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορασμένα πτυχία, είναι αγορασμένες μεταπτυχιακές εργασίες, φοιτητικές εργασίες – 5 σελίδες κάποιος θέλει – να παραδώσει στον καθηγητή, για να πάρει μια μονάδα στο μάθημα και μπορεί να δώσει 50 € σε κάποιον να του τη φτιάξει. Είναι μια πληγή ακαδημαϊκή σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε πάντως πως «στην Ελλάδα έχει να κάνει αυτή η φημολογία, υπάρχει ένα πάθος του Έλληνα και της ελληνικής οικογένειας για πτυχία, πτυχία και διδακτορικά και μεταπτυχιακά, μόρια, ΑΣΕΠ, προσόντα, αλλά ξέρετε κάτι, αυτό κάποτε πρέπει, να το δούμε αλλιώς».

Πηγή Sofokleousin
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online