απάντηση ΥΠΑΙΘ στο αίτημα νεοδιορισθέντων Για 1 Χρόνο Στη Θέση Τοποθέτησης

Απάντηση στην Αναφορά με αριθμ. πρωτ. 561/19-11-2021 του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου κατέθεσε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή.

Η Αναφορά είχε να κάνει με επιστολή νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την οποία ζητούσαν τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησής από 2 σε 1 έτος όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση της Υφυπουργού παρακάτω:

“Σύμφωνα με την παρ. 5α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α΄13), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄177) «5. α) Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, (…) Η οριστική τοποθέτησή τους πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων (…)

Με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται (…)» πλην των περιπτώσεων των εκπαιδευτικών «που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α’ 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως (…)».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online