ΠΕΑΔ: συνάντηση με υπεύθυνους θεμάτων Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας κοινοποίησε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση με τους υπεύθυνους για θέματα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) συναντήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου με τους υπεύθυνους για θέματα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και συζήτησε σε πολύ καλό κλίμα επίκαιρα εκπαιδευτικά ζητήματα. Οι θέσεις που εξέφρασαν οι υπεύθυνοι για θέματα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι εξής:

Αποκλείστηκε κατηγορηματικά η περίπτωση διενέργειας Γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ ως κριτηρίου επιλογής εκπαιδευτικών. Το σύστημα του προσοντολογίου θα παραμείνει ως έχει με τυχόν μικρές τροποποιήσεις.

Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και δόθηκε η δέσμευση για τουλάχιστον 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη 4ετία.

Αναδιαμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών. Επαναφορά των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο, αλλά ταυτόχρονα μείωση των ωρών διδασκαλίας των Λατινικών (μάθημα επιλογής) στο Λύκειο.

Ο Σύλλογός μας τόνισε πως οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις δεν επιτρέπουν στον εκπαιδευτικό να είναι συγκεντρωμένος στο εκπαιδευτικό του έργο και έκανε προτάσεις για νέο τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών με βάση τις 12 ώρες στα μαθήματα Α΄ ανάθεσης κάθε ειδικότητας ανά σχολείο. Οι προτάσεις κατατέθηκαν γραπτώς και θα τύχουν επεξεργασίας. Επιπλέον, σχετικά με τις αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών εκφράστηκε ανησυχία για τις ανατροπές που ενδέχεται να προκληθούν στις ώρες Α΄ ανάθεσης συγκεκριμένων ειδικοτήτων και ζητήθηκε η ορθολογική εξέταση του ζητήματος”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online