Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι: ιδέες και εύκολες λύσεις

Η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το έργο της βασίζονται στη φιλοσοφία της ενεργής εμπλοκής των παιδιών, σε παιγνιώδη σενάρια δημιουργίας, μάθησης και έκφρασης. Σκοπός της η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, η βιωματική προσέγγιση του κόσμου και των φαινομένων γύρω τους καθώς και η ανάδειξη πολυτροπικών δεξιοτήτων μέσα από συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών πρακτικών. Τέλος, επιδιώκει τη γνωριμία με καινοτόμες μεθόδους, εργαλεία και επιστημολογικό τρόπο επίλυσης προβλημάτων, σκέψης και δράσης.

Η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμπνέεται, σχεδιάζει και δρα από το 2016 στο πεδίο των εργαστηρίων STEAM/Making με παιδιά. Αποτελείται από ευρεία διεπιστημονική ομάδα εκπαιδευτών κι ερευνητών και υποστηρίζεται ενεργά από την ΕΑΔΠ και επιστημονική ομάδα μελών ΔΕΠ σημαντικής εμπειρίας πεδίου.

Τα εργαστήρια της ομάδας TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν ανασταλλεί μέχρι νεωτέρας, όπως ακριβώς ισχύει για όλες τις δραστηριότητες τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Η ομάδα δούλεψε και συνεργάστηκε αυτές τις ημέρες για να διαθέσει ελεύθερα ένα ηλεκτρονικό φυλλάδιο με ιδέες για δραστηριότητες (ψηφιακές και μη) για παιδιά αλλά και γονείς ώστε να περάσουν πιο εποικοδομητικά αυτές οι ημέρες εγκλεισμού στο σπίτι. Μπορείτε να κατεβάσετε τα 4 τεύχη του φυλλαδίου παρακάτω.

Τεύχος 1

Τεύχος 2

Τεύχος 3

Τεύχος 4

Πηγή TALOS
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online