Να κάνουν οι αναπληρωτές γιορτές στα σπίτια τους

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σωκράτης εξέδωσε ανακοίνωσε σχετικά με τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σπίτια τους για τις γιορτές. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Οι αναπληρωτές, που αποτελούν το πιο βάναυσα εκμεταλλευόμενο κομμάτι των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο Σχολείο και κάθε χρόνο δουλεύουν μακριά από τα σπίτια τους, φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και το άγχος για την επιστροφή στις οικογένειές τους εγκαίρως και με ασφάλεια!

Αφού πρώτα ήρθε η απαράδεκτη εγκύκλιος περί μη μετακίνησης των αναπληρωτών από τους τόπους εργασίας τους, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία είναι κλειστά, τώρα, εν όψει των χριστουγεννιάτικων διακοπών, δεν έχει δοθεί καμία ξεκάθαρη απάντηση από τους αρμόδιους για το πώς θα διασφαλιστούν οι μετακινήσεις των αναπληρωτών προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους, με ταυτόχρονη διαβεβαίωση ότι δε θα τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο και δε θα προκληθεί συγχρωτισμός στα ΜΜΜ που θα χρησιμοποιήσουν.

Καλούμε το Υπουργείο, εδώ και τώρα, να δώσει εντολή στις Διευθύνσεις να επιτρέψουν σε όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν, όπως και σε αυτούς που εργάζονται στα ειδικά σχολεία και στα ΚΕΣΥ, που παραμένουν ανοιχτά, να επιστρέψουν στα σπίτια τους από αυτή την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, ώστε όλοι να βρίσκονται εγκαίρως με τις οικογένειές τους και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα Μ.Μ.Μ., που σίγουρα θα υπάρξει, εάν οι χιλιάδες αναπληρωτές ανά τη χώρα έχουν μόνο 1-2 ημέρες για να μετακινηθούν.

Πιο συγκεκριμένα απαιτούμε:

  • Η βεβαίωση εργασίας της σχολικής μονάδας να αρκεί για μετακίνηση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Να εγγυηθεί το Υπουργείο ότι δε θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο.
  • Να δοθεί έκπτωση 50% στην τιμή των εισιτηρίων σε όσους αναπληρωτές ταξιδεύουν χωρίς ιδιωτικό μέσο.
  • Να επιτραπεί η επιβίβαση άνω των 2 ατόμων σε αυτοκίνητα για όσους συναδέλφους αναπληρωτές ταξιδεύουν μαζί, προκειμένου να μοιραστούν τα έξοδα μετακίνησης.
  • Το Υπουργείο, έστω και την τελευταία στιγμή, να δώσει λύση στο θέμα, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ξεκινήσουν από την Παρασκευή 18/12 με ασφάλεια να μετακινούνται στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους!”
Πηγή Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σωκράτης
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online