δωρεάν online μαθήματα αστρονομίας για μαθητές από τον Ωρίωνα

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την από 6/9/2021 έναρξη της ηλεκτρονικής τάξης https://eclass.orionas.gr/, με παροχή δωρεάν μαθημάτων Αστρονομίας για το σχολικό έτος 2021 – 2022 σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Στους αντίστοιχους περσινούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας μαθητές της eclass του «Ωρίωνα» κατέκτησαν και τα 3 πρώτα βραβεία τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.

Επιπλέον, οι 5 μαθητές Λυκείου που θα συμμετέχουν στην επόμενη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Global e-Competition on Astronomy and Astrophysics, είναι και οι 5 μαθητές της eclass, ενώ 4 μαθητές Γυμνασίου της eclass, από την πενταμελή ελληνική ομάδα, θα συμμετέχουν στην αντίστοιχη Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Junior.

Διδάσκει ο Αργύρης Δρίβας, Φυσικός στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, μέλος ΔΣ «Ωρίων» και μέλος της Ελληνικής National Astronomy Education Coordinators (NAEC) του Office of Astronomy for Education (OAE) της International Astronomical Union (IAU), με βοηθούς τους πρώην μαθητές της eclass και βραβευμένους σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Αστρονομίας και Αστροφυσικής ή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας, φοιτητές Φυσικής Ευτυχία ΒασιλείουΔιονύση ΓάκηΚωνσταντίνο ΞυλόπορταΘέμη ΠουλτουρτζίδηΓιώτα ΝτόβαΕυάγγελο ΓεωργούδηΜαριλίνα ΓκόνηΣοφία Καραγεώργου και τους  φοιτητές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Σπύρο Γιάνι και Ξενοφώντα Δούρο.

Τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα λειτουργήσουν 4 ηλεκτρονικές τάξεις με ημερομηνία έναρξης 6/9/2021Γυμνασίουπροχωρημένου ΓυμνασίουΛυκείου και προχωρημένου Λυκείου, ενώ μια 5η τάξη για μαθητές Δημοτικού που επιθυμούν να συμμετέχουν στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022.

Την τάξη προχωρημένου Λυκείου οργάνωσε και θα διδάσκει σε αυτήν ο φοιτητής Φυσικής και μέλος «Ωρίων» Διονύσης Γάκης, βραβευμένος σε 3 διαδοχικές Ολυμπιάδες Αστρονομίας.

Τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας διοργανώνουν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότερα για το Διαγωνισμό Αστρονομίας μπορείτε να βρείτε στο https://contest.astronomos.gr/.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online