Πέτσας: γιορτές στο σπίτι για όσους εργάζονται σε άλλους νομούς

Με σημερινές δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έλυσε κάποιες από τις απορίες που δημιουργήθηκαν από τις χτεσινές του ανακοινώσεις παρουσιάζοντας ουσιαστικά έναν αναλυτικό οδηγό για τα Χριστούγεννα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου εντός των γιορτών θα επιφέρει και αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών. «Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον για να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι καταναλωτές», είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00.

Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την απαγόρευση κυκλοφορίας για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Ψώνια και σε άλλο δήμο–Τι θα γίνει με sms

Το sms στο 13033 θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού, ενώ θα επιτρέπονται και τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Απαγόρευση σε άλλες περιφέρειες-ποιοι εξαιρούνται

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Σημειώνοντας ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη, τόνισε ότι, «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου», ανέφερε ο κ. Πέτσας στον Ant1.

Εκκλησίες

Όσον αφορά τις εκκλησίες, ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας, καθώς όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν γίνεται να ανοίξει το λιανεμπόριο και οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές».

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online