Σχετικά με την αλλαγή των βιβλίων των θρησκευτικών

Σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός υποβάλλει ερώτημα σχετικά με τα συγγράματα του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας παρακάτω.

Θέμα: Ενέργειες για τα συγγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία

Με τις αποφάσεις 1749/2019 και 1750/2019 το Συμβούλιο της Επικράτειας ακύρωσε ως αντισυνταγματικές τις Υπουργικές Αποφάσεις του τέως Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με τις οποίες καθιερωνόταν το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών (ΝΠΣ) για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι αποφάσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν και να ενισχύσουν τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2019 του Συμβουλίου της Επικράτειας, οι οποίες ακύρωναν ως αντισυνταγματικές τις Υπουργικές Αποφάσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το ίδιο μάθημα.

Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών κρίνεται ως αντίθετο προς το Σύνταγμα της χώρας και προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ακυρώνεται στο σύνολό του (και όχι μόνον ως προς ορισμένες ενότητες).

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητεί να αποκτήσει το μάθημα των Θρησκευτικών Ορθόδοξο Χριστιανικό προσανατολισμό με παράλληλη κατοχύρωση του δικαιώματος των ετεροδόξων και αλλοθρήσκων να απαλλάσσονται με γραπτή αίτηση.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται η Υπουργός:

  • Υπάρχει χρονοδιάγραμμα απόσυρσης από τα σχολεία των διδακτικών εγχειρίδιων (Φάκελοι, όπως ονομάζονται) του ακυρωθέντος Νέου Προγράμματος Σπουδών;
  • Υπάρχει πρόθεση αξιοποίησης των διδακτικών βιβλίων των Θρησκευτικών που διδάσκονταν μέχρι το 2016, δηλαδή πριν από την εφαρμογή του Νέοι Προγράμματος Σπουδών, τα οποία είναι συμβατά προς τις αποφάσεις και υποδείξεις του Συμβουλίου της Επικράτειας, η ύλη των οποίων βρίσκεται ανηρτημένη στον διαδικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής;


Πηγή Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online