Υποτροφίες του ΙΣΝ σε Έλληνες της διασποράς

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Institute of International Education σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα, προσκαλούν Έλληνες ακαδημαϊκούς να υποβάλλουν αίτηση στο Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP).

Οι υπότροφοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έρευνα, να καθοδηγήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ερευνητικό έργο τους και να σχεδιάσουν νέα προγράμματα σπουδών, προωθώντας την ακαδημαϊκή ανταλλαγή μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων διεθνώς.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει κίνητρα σε καταξιωμένους Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς να διδάξουν, να συνεργαστούν με φοιτητές, να παράξουν ερευνητικό έργο και να αναπτύξουν εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, ευνοώντας την πνευματική κινητικότητα και αντιστροφή του φαινομένου του brain drain.

Από την ερευνητική συνεργασία μεταξύ των αποφοίτων του GDFP έχουν προκύψει δημοσιεύσεις άρθρων σε ακαδημαϊκά περιοδικά, παρουσιάσεις σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες.

Τα εκάστοτε θέματα που έχουν τεθεί αφορούν μία ευρεία ποικιλία ζητημάτων, από τον σχεδιασμό υπολογιστικά καθοδηγούμενων εγχειρήσεων έως τη διερεύνηση των κοινωνικών δικτύων ανάμεσα στους επιζώντες του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος υποτροφιών, πολλοί υπότροφοι συνέχισαν να συνεργάζονται με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους ακαδημαϊκούς που τους «φιλοξένησαν» στην Ελλάδα. Σχεδόν το 90% όλων των υποτρόφων εξακολουθεί να εργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα με τους ομολόγους τους στα συνεργαζόμενα ιδρύματα.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων μελετητών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άνοιξει στις 15 Αυγούστου 2019 με προθεσμία έως τις 12 Ιανουαρίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να κάνουν αίτηση ΕΔΩ.

Πηγή Knowledge Bridges
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online