Θάνατος παιδιού λόγω αυστηρής χορτοφαγικής διατροφής

Η αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα που εφάρμοζε στα παιδιά του ένα ζευγάρι από τη Florida των ΗΠΑ φαίνεται πως οδήγησε στο θάνατο το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Η Sheila O’Leary, 35 ετών, τηλεφώνησε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν ανακάλυψε ότι ο γιος της δεν αντιδρούσε και ήταν κρύος. Είπε στους αστυνόμους πως είχε προσπαθήσει να θηλάσει το 18μηνο αγόρι το προηγούμενο βράδυ και παρατήρησε ότι η αναπνοή του ήταν αδύναμη, αλλά δεν θεώρησε πως έπρεπε να ζητήσει βοήθεια.

Οι διασώστες προσπάθησαν να αναζωογονήσουν το παιδί, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το παιδί ζύγιζε 7,6 κιλά, όσο κατά μέσο όρο ζυγίζει ένα μωρό 7 μηνών. Οι αστυνόμοι εντόπισαν στο σπίτι άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, τα οποία εμφάνιζαν επίσης σημάδια υποσιτισμού, όπως πολύ χαμηλό βάρος, κίτρινο δέρμα και μαυρισμένα δόντια.

Η Sheila O’Leary δήλωσε στους αστυνομικούς πως εκείνη και ο άντρας της Ryan O’Leary, 30 ετών, είναι βίγκαν και τρέφονται μόνο με φρούτα και λαχανικά, το ίδιο και τα παιδιά τους.

Ωστόσο, το μικρότερο παιδί έτρωγε και μητρικό γάλα. Μάλιστα, κατά την ανάκριση η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με τίποτα άλλο πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του.

Η νεκροψία που έγινε στο μικρό παιδί έδειξε πως ο θάνατος του προήλθε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον υποσιτισμό.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο σπίτι να ζει και τέταρτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του. Ήταν το παιδί της Sheila από προηγούμενη σχέση το οποίο ζούσε μερικές μέρες με εκείνους και μερικές με τον πατέρα της.

Τα δυο παιδιά της οικογένειας που κατάφεραν να επιβιώσουν, μεταφέρθηκαν σε υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, ενώ η μεγαλύτερη, ετεροθαλής αδελφή τους επέστρεψε στο σπίτι του βιολογικού της πατέρα.

Η Sheila και ο Ryan O’Leary παραμένουν στη φυλακή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου οπότε και θα δικαστούν.

Πηγή Sun
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online