Μήνυμα του ΠΑΣΑΔ για το δυστύχημα στις Σέρρες

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων κοινοποίησε μήνυμα για το δυστύχημα στις Σέρρες. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Ένα παιδί νεκρό. Το 2022. Σε σχολείο.

Πάμε έναν χρόνο πίσω στο 2021.

Γράφαμε, τότε, με στοιχεία της ΚτΥπ, ότι το 50% των σχολικών κτιρίων είναι ηλικίας μεταξύ 30 έως 50 ετών και μόνο στο 5% από αυτά έχουν γίνει σημαντικές εργασίες συντήρησης. Πολλά σχολικά κτίρια δεν έχουν ελεγχθεί από πλευράς στατικής επάρκειας, δεν πληρούν τις απαραίτητες απαιτήσεις πυροπροστασίας, ενώ στο 65% υπάρχουν σημαντικές φθορές και κακοτεχνίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η εικόνα των σχολικών κτιρίων είναι πραγματικά τριτοκοσμική (υγρασία, διαρροές, ρωγματώσεις, κατεστραμμένα κουφώματα, φθαρμένα καλώδια και φωτιστικά κ.ά.). Έναν χρόνο μετά, έχουμε νεκρό παιδί σε σχολείο. Η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης επιβάλλεται να ξεκινά από την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού και από την ΑΜΕΣΗ συντήρηση των σχολικών μονάδων με τη σταδιακή αντικατάστασή τους από νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και η κεντρική κυβέρνηση, δυστυχώς, αντιμετωπίζουν την κατάσταση των σχολείων ως γραφειοκρατικές διαδικασίες μετακυλίοντας τις ευθύνες από τη μια στην άλλη πλευρά για τις κτιριακές υποδομές. Κάθε φορά, λοιπόν, που θα ακούγεται με περηφάνεια ότι η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων πέτυχε, ας σκέφτονται ότι ένα παιδί χάθηκε από την ανεπάρκειά τους.
“..συγγνώμη που δεν καταφέραμε να σε προστατέψουμε..”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online