Συνάντηση ΠΑΣΑΔ με ΚΚΕ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων κοινοποίησε μήνυμα για τη συνάντηση με τον τομεάρχη παιδείας του ΚΚΕ. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Σε συνέχεια των συναντήσεων που έχουμε με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς, βρεθήκαμε στη Βουλή και συζητήσαμε με τον τομεάρχη Παιδείας του ΚΚΕ, κ. Ιωάννη Δελή. Όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις μας, αναδείξαμε τα ζητήματα που μας απασχολούν και εκφράσαμε τις βασικές διεκδικήσεις του Συλλόγου. Παραθέτουμε τις απόψεις του ΚΚΕ αυτούσιες, όπως ακριβώς μας μεταφέρθηκαν προς ενημέρωσή σας:

Μόνιμοι διορισμοί

Επιτακτική ανάγκη νέων διορισμών τα επόμενα χρόνια, ώστε να απαλειφθεί ο θεσμός του αναπληρωτή. Μονιμοποίηση κάθε εκπαιδευτικού που εργάστηκε και εργάζεται μόνο με το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Σύστημα προσλήψεων

Εναντίωση στο ενδεχόμενο γραπτού ΑΣΕΠ, κατάργηση προσοντολογίου, πίνακες μόνο με το βασικό πτυχίο και σύστημα επετηρίδας.

Αριθμός μαθητών ανά τάξη

Μείωση μαθητών ανά τμήμα, που θα οδηγήσει σε πρόσθετες ανάγκες εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μισθολόγιο εκπαιδευτικών

Αύξηση μισθών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Σίτιση και στέγαση

Η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την παροχή μόνιμης έκπτωσης στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τη στέγαση, το ίδιο το κράτος θα πρέπει να παρέχει αξιοπρεπείς κατοικίες στους εκπαιδευτικούς.

Συνυπηρέτηση

Η θέσπιση της συνυπηρέτησης των εκπαιδευτικών ειναι αναγκαία. Αποτελεί, επίσης, μέτρο αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Αξιολόγηση

Άμεση κατάργηση του νόμου 4823/2021. Η αξιολόγηση θα πρέπει να προσανατολίζεται σε παιδαγωγικά κριτήρια και να μην έχει τα στοιχεία του επιθεωρητισμού με τιμωρητικό χαρακτήρα κρατώντας, στην προκειμένη, όμηρους τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας. Άμεση μονιμοποίηση μετά την παρέλευση της διετίας.

Άδειες αναπληρωτών

Αναγνωρίζεται η άνιση μεταχείριση των αναπληρωτών, ωστόσο αυτό είναι αποτέλεσμα διαφορετικού είδους συμβάσεων με ευρωπαϊκές οδηγίες για κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

Το ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια να αναδεικνύει τα ζητήματα που του μεταφέρουμε στη Βουλή με ερωτήσεις και αναφορές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online