11ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση

Η οργανωτική επιτροπή του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση δημοσίευσε κάλεσμα για συμμετοχή. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Άρχισαν οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση, που θα γίνει στα Ιωάννινα 22, 23 & 24 Μαΐου 2020.

Η κοινότητα των ερευνητών της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών με προσανατολισμό την προσχολική εκπαίδευση, στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ελληνόφωνη διασπορά, γιορτάζει μια εικοσαετή παράδοση και προχωρά στην οργάνωση του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση.

Κάθε δυο χρόνια, εν δυνάμει και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, στελέχη της προσχολικής εκπαίδευσης, ερευνητές και πανεπιστημιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές των Τμημάτων Προσχολικής Εκπαίδευσης, έρχονται σε επαφή με σκοπό την άμεση μεταξύ τους επικοινωνία, την ανακοίνωση νέων ερευνητικών δεδομένων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ζητήματα διδασκαλίας και μάθησης των Φυσικών Επιστημών στο Νηπιαγωγείο, αλλά και τη δικτύωσή τους, η οποία αποσκοπεί σε μελλοντικές συνεργασίες.

Το Συνέδριο για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση επιστρέφει και πάλι στα Ιωάννινα, 10 χρόνια μετά τη διεξαγωγή του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Υποσχόμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την άρτια διοργάνωσή του παρόλες τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Παρακαλούμε και για τη δική σας στήριξη στην προσπάθεια αυτή και σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας όλα αυτά τα χρόνια γιατί χάρη σε αυτή παραμένει η κοινότητα ενωμένη, ενεργή και δραστήρια.

Θεματικές ενότητες

 1. Αναλυτικά προγράμματα και φυσικές επιστήμες
 2. Άτυπα και μη τυπικά περιβάλλοντα μάθησης για τις φυσικές επιστήμες
 3. Διαθεματικές/Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση για τις φυσικές επιστήμες (STEAM εκπαίδευση, εκπαιδευτική ρομποτική)
 4. Εκπαίδευση εκπαιδευτικών για τις φυσικές επιστήμες
 5. Η έρευνα στην εκπαίδευση για τις φυσικές επιστήμες: Θεωρίες μάθησης, παιδαγωγικές θεωρίες και μέθοδοι συλλογής και ανάλυσης δεδομένων
 6. Ιδέες και πρόδρομα νοητικά μοντέλα των εκπαιδευόμενων για επιστημονικές έννοιες και φυσικά φαινόμενα
 7. Σχεδιασμός, ανάπτυξη και αξιολόγηση διδακτικών/μαθησιακών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικού υλικού για έννοιες των φυσικών επιστημών
 8. Φυσικές Επιστήμες και Αειφορία
 9. Φυσικές Επιστήμες, τέχνες, πολιτισμός

Υποβολή περιλήψεων

Τύποι εργασιών που γίνονται δεκτές στο συνέδριο.

Ερευνητικές:

1) Προφορική ανακοίνωση

2) Διοργάνωση συμποσίου (συλλογή 3 έως 4 εργασιών γύρω από ένα ερευνητικό-επιστημονικό θέμα)

3) Αναρτημένη ανακοίνωση (poster)

4) Εργαστήριο

Καλές Πρακτικές:

1) Προφορική ανακοίνωση

2) Αναρτημένη ανακοίνωση (poster)

3) Εργαστήριο

Προδιαγραφές συγγραφής περιλήψεων

Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή με εργασία στο 11ο Συνέδριο, μπορούν να αποστείλουν την περίληψη της εργασίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως 2 Δεκεμβρίου 2019.

Η Γραμματεία του συνεδρίου θα επιβεβαιώνει τη λήψη της περίληψης.

Οδηγίες για την περίληψη

 • Στο αρχείο που θα υποβληθεί θα πρέπει να αναφέρεται ο τύπος της εργασίας.
 • Για την περίπτωση των συμποσίων θα πρέπει να υποβληθεί περίληψη και για την κεντρική ιδέα του συμποσίου, αλλά και για την κάθε εργασία ξεχωριστά.
 • Η περίληψη να περιλαμβάνει τον τίτλο της εργασίας, τα ονόματα των συγγραφέων, την ιδιότητα/ίδρυμα προέλευσης και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
 • Το κείμενο της περίληψης θα είναι ενιαίο σε πλήρη στοίχιση χωρίς παραγράφους και βιβλιογραφικές παραπομπές, θα έχει έκταση έως 250 λέξεις, σε μονό διάστημα, Τimes New Roman, 12 pt, με περιθώρια σελίδας 2,5cm από κάθε πλευρά.
 • Μορφές αρχείων: Ms Word (.doc, .docx)
 • Ο μέγιστος αριθμός εισηγήσεων ανά συγγραφέα είναι τρεις (3)
 • Για την κρίση της πρότασής σας θα ενημερωθείτε έγκαιρα από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου
 • Τα πλήρη κείμενα θα υποβληθούν μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν (Καλοκαίρι 2020).

Σημαντικές ημερομηνίες

 • 1 Οκτωβρίου 2019: Έναρξη υποβολής περιλήψεων (250 λέξεις).
 • 2 Δεκεμβρίου 2019: Ολοκλήρωση υποβολής περιλήψεων.
 • 31 Ιανουαρίου 2020: Ολοκλήρωση διαδικασίας κρίσης και ενημέρωση συγγραφέων.
 • 31 Ιανουαρίου 2020: Έναρξη εγγραφών με μειωμένα έξοδα συμμετοχής.
 • 28 Φεβρουαρίου 2020: Λήξη εγγραφών με μειωμένα έξοδα συμμετοχής.
 • 20 Μαρτίου 2020: Πρόγραμμα 11ου Συνεδρίου.
 • 22-24 Μαΐου 2020: Διεξαγωγή 11ου Συνεδρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ανακοίνωση του συνεδρίου.

Πηγή SECE
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online