Υποτροφίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες υπηκόους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές. Οι προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να έχουν ηλικία από 17 έως 25 ετών ενώ οι μεταπτυχιακοί/διδακτορικοί φοιτητές θα πρέπει να έχουν ηλικία έως 35 ετών.

Η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι δύο χρόνια ή ενάμιση χρόνος (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας). Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει τον Ιούνιο με βάση:

  • την αξιολόγηση των δικαιολογητικών που θα καταθέσουν,
  • την επίδοσή τους στη γραπτή εξέταση της Αγγλικής και Ιαπωνικής γλώσσας,
  • προσωπική συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι προπτυχιακοί φοιτητές εκτός από τα παραπάνω μαθήματα, θα πρέπει να εξεταστούν ακόμα σε Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία ή Μαθηματικά-Χημεία-Βιολογία, ανάλογα με την κατεύθυνση σπουδών τους.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 31-05-2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

Πηγή Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα