Υποτροφίες διδακτορικών σπουδών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφίων ανακοίνωσε τη χορήγηση 2 υποτροφιών διδακτορικών σπουδών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Φανής Σαριγιάννη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πτυχιούχοι οι οποίοι επιθυμούν να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή στο εξωτερικό στο αντικείμενο της Φυτοπαθολογίας. Η ύλη του διαγωνισμού περιγράφεται παρακάτω:

  • Φυτοπαθολογία: Ορισμός και αντικείμενο, σημασία και ιστορία της Φυτοπαθολογίας.
  • Συμπτωματολογία και σημειολογία.
  • Αιτιολογία: α) παρασιτικά φυτοπαθογόνα: μύκητες, βακτήρια, φυτοπλάσματα και σπειροπλάσματα, ιοί και ιοειδή, σπερματόφυτα παράσιτα, β) μη παρασιτικά φυτοπαθογόνα. Βιολογικές σχέσεις παθογόνου- ξενιστή και στάδια παρασιτικής ασθένειας.
  • Αλληλεπίδραση παθογόνου – ξενιστή (μηχανισμοί αναγνώρισης παθογόνου – ξενιστή, μηχανισμοί παθογένεσης και άμυνας του φυτού, εξειδίκευση, φυσιολογία του ασθενούς φυτού).
  • Επιδημιολογία (επιδημιολογικοί παράγοντες, τετράεδρο της ασθένειας, επιδημιολογικά πρότυπα, πρόγνωση).
  • Αρχές και μέθοδοι διαγνωστικής (κλινική και εργαστηριακή διάγνωση, σύγχρονη διαγνωστική μεθοδολογία).
  • Αρχές και μέθοδοι αντιμετώπισης των φυτικών ασθενειών. Παραδείγματα ειδικών ασθενειών.

H προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 10/6/2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα