“Θα επανεξετάσουμε το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών”

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ από τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και Κωνσταντίνο Χήτα ανέφερε τα εξής:

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 2426/5-12-2019, την οποία κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Κυριάκος Βελόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Χύτας με θέμα «Επαναφορά γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς», σας κάνουμε γνωστό τα ακόλουθα:

Τα ζητήματα που αφορούν στο νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων
εκπαιδευτικών
στη δημόσια Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ ρυθμίζονται με τις διατάξεις του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13/τ.Α΄/29-1-2019).

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προτεραιοποίησε τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ώστε μέσα στα επόμενα δύο σχολικά έτη να πραγματοποιηθούν συνολικά 15.000 προσλήψεις στη Γενική εκπαίδευση και στην Ειδική αγωγή, εκ των οποίων οι 10.750 θα ολοκληρωθούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Τέλος, το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα λάβει υπόψη όλες τις σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο μελλοντικής επανεξέτασης του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών”.

Πηγή Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...