Σχετικά με την κατάργηση της αργίας Τριών Ιεραρχών

Σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος υποβάλλει ερώτημα σχετικά με την κατάργηση της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης παρακάτω.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: Kατάργηση της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στο φύλο της Δευτέρας 13ης Ιανουάριου 2020 η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την κατάργηση της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως και αναγράφεται ότι:
«…Από αντιχριστιανικό μένος διακατέχεται η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία αποφάσισε στα μουλωχτά να καταργήσει την αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία.

Η Υπουργός Παιδείας έκανε αυτό που δεν τόλμησαν ούτε οι Υπουργοί Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και με διάταξη που κατατέθηκε στην Βουλή παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Την κατάπτυστη αυτή διάταξη την έφερε με ύπουλα τεχνάσματα μέσα σε ένα νομοσχέδιο με πολλές διατάξεις και άρθρα προκειμένου Να «χαθεί» , ενώ η απόφασή της να την καταθέσει νύχτα μόνο αθώα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Μάλιστα σε μία προσπάθεια να μην προκαλέσει την οργή εκατομμυρίων πιστών, κατάργησε την αργία, αλλά αποφάσισε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στα σχολεία με θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Νίκης Κεραμέως με το οποίο επιχειρείται η εξαφάνιση της θρησκευτικής συνείδησης, η 30η Ιανουάριου κάθε έτους ημέρα της θρησκευτικής εορτής των τριών Ιεραρχών παύει να συμπεριλαμβάνετε στις ημέρες σχολικής αργίας.

Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων και αυτών που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία εκπαιδευτικών και μαθητών.»

Τέλος η εφημερίδα στο δημοσίευμά της καταλήγει «Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο ακόμα και για πλήρη κατάργηση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στα σχολεία καθώς η τυπική κατάργηση της σχολικής αργίας επετεύχθη!»

Με Βάση το ανωτέρω δημοσίευμα, κυρία Υπουργέ ερωτάσθε

  • Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει την επιχείρηση αποορθοδοξοποίησης και αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας, επιχείρηση που είχε αρχίσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Με ποιο πολιτικό και εκπαιδευτικό σκεπτικό το αρμόδιο Υπ. Παιδείας θεωρεί ότι συμβάλει στην εκπαίδευση των σπουδαστών της κατώτερης και μέσης εκπαιδεύσεως η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών;
  • Ποιο ακριβώς θα είναι το περιεχόμενο των θρησκευτικών εκδηλώσεων στα σχολεία; Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι υποχρεωτικές ή προαιρετικές και θα έχουν αμιγώς θρησκευτικό περιεχόμενο ή γενικότερο εκπαιδευτικό;

Ο ερωτών Βουλευτής,

Κυριάκος Βελόπουλος

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθουν εορταστικές εκδηλώσεις και κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας (διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ).

Πηγή Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online