Σχετικά με προσμέτρηση προϋπηρεσίας γ/θμιας στους πίνακες αναπληρωτών

Σε ερώτησή της προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Μαρία Απατζίδη υποβάλλει ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση εκπαιδευτικών που έχουν εργαστεί στην Γ/θμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση της βουλευτή του ΜέΡΑ 25 παρακάτω.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: Δυνατότητα αξιοποίησης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
Εκπαίδευση εκπαιδευτικών που έχουν εργαστεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Προκύπτει ένα ζήτημα από το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε Δημόσια Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικά σε μαθήματα Γενικής Παιδείας δεν μοριοδοτούνται προς διορισμό για τις διδακτικές προϋπηρεσίες τους και δεν λαμβάνουν τα ίδια προνόμια με αυτούς που εργάζονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε πίνακες διορισμού.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το σημαντικό αυτό εκπαιδευτικό δυναμικό δεν αξιοποιείται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την αναβάθμισή της και φτάνει στη σύνταξη συχνά χωρίς να έχει καταλάβει ποτέ μια μόνιμη θέση εκπαιδευτικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται ασφαλιστικά και οικονομικά.

Συχνά πρόκειται για εκπαιδευτικούς με μεγάλη διδακτική εμπειρία οι οποίοι, ενώ βρίσκονταν επί πολλά έτη σε ιδιότυπο καθεστώς επαγγελματικής ομηρίας, αντιμετωπίζουν αιφνιδίως και σε μεγάλη ηλικία το φάσμα της ανεργίας, καθώς δεν προσμετράται η διδακτική εμπειρία τους σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

  • Τι προτίθεται να κάνει για να μοριοδοτείται η προϋπηρεσία των εν λόγω εκπαιδευτικών για διορισμό στους πίνακες αναπληρωτών και να αξιολογείται η διδακτική προϋπηρεσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια;

Η ερωτώσα βουλευτής

Μαρία Απατζίδη

Πηγή Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online