Σχετικά με παράταση υποβολής αιτήσεων 1ΓΕ και 2ΓΕ

Σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας υποβάλλει ερώτημα σχετικά με πιθανή παράταση υποβολής των αιτήσεων των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 του Α.Σ.Ε.Π.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής παρακάτω.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: Αναγκαιότητα παράτασης υποβολής των αιτήσεων των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και ΓΕ/2019 του Α.Σ.Ε.Π.

Κυρία Υπουργέ,

Έπειτα από την ανάρτηση στο Α.Σ.Ε.Π. των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού των εκπαιδευτικών έχουν προκληθεί πολλαπλά προβλήματα.

Αρχικά όσοι από αυτούς φοιτούν στις παιδαγωγικές Σχολές ΑΣΠΑΙΤΕ λαμβάνουν πτυχία διδακτικής επάρκειας (απαραίτητη για διορισμό στην εκπαίδευση) 30 Απριλίου, μεταγενέστερα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, το ίδιο ισχύει και για όσους βρίσκονται σε διαδικασία λήψης μεταπτυχιακού τίτλου, ενώ όσοι υπηρετούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 δεν τους δίνεται η δυνατότητα να προσμετρηθεί η συγκεκριμένη προϋπηρεσία και επομένως δεν δύνανται να τη χρησιμοποιήσουν καθώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο Α.Σ.Ε.Π. λήγει 25 Φεβρουάριου.

Επιπλέον οι πίνακες επιλογής του αρμόδιου οργάνου του Ο.Π.ΣΥ.Δ θα παραμείνουν κλειστοί για τα τρία επόμενα χρόνια και αυτό προκαλεί σωρεία προβλημάτων.

Για τους λόγους αυτούς

Ερωτάσθε Κυρία Υπουργέ,

  • Προτίθεσθε να επανεξετάσετε την αλλαγή ημερομηνίας οριστικής λήξης υποβολής των αιτήσεων των προκηρύξεων μέχρι την ολοκλήρωση της κτήσης των μεταπτυχιακών ή τίτλων των υποψηφίων διδακτικής επάρκειας ΑΣΠΑΙΤΕ (30 Απριλίου) καθώς και της τρέχουσας προϋπηρεσίας (λήξη σχολικού έτους)
  • Υπάρχει δυνατότητα να κατατεθούν οι παραπάνω τίτλοι συμπληρωματικά με την κτήση τους μετά το πέρας της τελικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων προκειμένου να μην εξαιρεθούν από τους αντίστοιχους πίνακες τα επόμενα τρία χρόνια;

Ο ερωτών Βουλευτής

Απόστολος Πάνας

Πηγή Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online