Σχετικά με ενίσχυση τρίτεκνων και πολύτεκνων εκπαιδευτικών

Σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτριος Βαρτζόπουλος υποβάλλει ερώτημα σχετικά με την ενίσχυση των οικογενειών πολύτεκνων και τρίτεκνων εκπαιδευτικών.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας παρακάτω.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί

Κυρία Υπουργέ,

Η γήρανση του πληθυσμού και η υπογεννητικότητα είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας με εμφανή αντίκτυπο και στην οικονομία.

Η Πολιτεία εγκαίρως αναλαμβανόμενη έλαβε, κατά τα προηγούμενα έτη, μέτρα στήριξης της οικογένειας και έδωσε κίνητρα στα νέα ζευγάρια. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για το επίδομα γέννας (2000 Ευρώ).

Στην εκπαίδευση οι πολύτεκνοι προτάσσονταν σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, ψηφίστηκε ο «νόμος Γαβρόγλου» (4589/2019) ο οποίος αφαιρεί την πρόταξη και αντί αυτού δίνει 3 μόρια ανά παιδί.

Δεδομένου ότι, το ανώτερο άθροισμα μορίων για κάθε υποψήφιο είναι τα 280 μόρια, αντιλαμβάνεται κανείς πως η τεκνοποιία αξιολογείται ως ήσσονος σημασίας ιδιότητα, αφού μισό μεταπτυχιακό εξισώνεται ουσιαστικά με τέσσερα παιδιά. Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  • Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να ενισχύσει θετικά τις οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων εκπαιδευτικών;
  • Είναι μέσα στις προθέσεις σας η ανάληψη κάποιας αντισταθμιστικής νομοθετικής πρωτοβουλίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Βαρτζόπουλος

Πηγή Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...