Σχετικά με αναδρομική διπλή μοριοδότηση δυσπρόσιτων

Σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Κωτσός υποβάλλει ερώτημα σχετικά με την αναδρομική προσμέτρηση διπλής μοριοδότησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν τη θητεία τους σε δυσπρόσιτες ή και απομακρυσμένες περιοχές.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας παρακάτω.

Θέμα: Αναδρομική προσμέτρηση διπλής μοριοδότησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν τη θητεία τους σε δυσπρόσιτες ή και απομακρυσμένες περιοχές

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Την 7η Ιουλίου του έτους 2019 οι Έλληνες πολίτες επιλέξανε την Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση αυτού του τόπου. Κατά τη διάρκεια της διακυβερνήσεως μας, έχουμε καλεί να αντιμετωπίσουμε αρκετά πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιου (COVID-19), τις φυσικές καταστροφές αλλά και τις συνεχείς κρίσεις με την γειτονική μας χώρα Τουρκία.

Αντιμετωπίσαμε κάθε μία από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποδεικνύοντας πως στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και προασπίζοντας το συμφέρον της πατρίδας μας. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες επιλέξανε την Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση αυτής της χώρας είναι για να προχωράμε συνεχώς σε μεταρρυθμίσεις, όπου αυτό είναι απαραίτητο έτσι ώστε να απαλλαγούμε από παθογένειες του παρελθόντος.

Όμως, σ αυτό το σημείο θέλω να σταθώ στη μοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αναλυτικότερα, η επιλογή της θητείας των εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες ή/ και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, από το 2014 πραγματοποιούταν με αποκλειστικό γνώμονα το νόμο 3848/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε με την προσθήκη της παραγράφου 5Α (όπως προστέθηκε σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 4283/2014, ΦΕΚ 189/Α/10-9-2014).

Η εν λόγω προσθήκη διέκρινε τα εγχώρια σχολεία σε α) δυσπρόσιτα (κατηγορίας Α έως Η) και β) σε δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα (κατηγορίας Θ και Ι). Η δεύτερη ομάδα σχολείων προβλεπόταν να διπλασιάζει τα μόρια προϋπηρεσίας λόγω δυσμενών συνθηκών διαβίωσης για τους ενιαίους πίνακες πρόσληψης εξίσου αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ η πρώτη ομάδα σχολείων διπλασίαζε τα μόρια προϋπηρεσίας μόνο για τους πίνακες από όπου θα προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές.

Μέχρι το 2018 προβλεπόταν για όσους τελούν ή έχουν τελέσει ένα μέρος της θητείας τους σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές, διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας λόγω δυσμενών συνθηκών διαβίωσης για τους ενιαίους πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, στην τροπολογία που εισήχθη το Νοέμβριο του 2018 στην Υπουργική απόφαση 133529/ΓΔ4/7-8-2018 παρελήφθη η όποια αναφορά στο αντίκρισμα της υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία αυτά.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ,

  • Προτίθεστε να εξετάσετε το ζήτημα και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία για όσους αναπληρωτές υπηρετήσαν από το 2014 και μετά σε δυσπρόσιτες περιοχές για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από όπου θα γίνουν και οι μόνιμες προσλήψεις των εκπαιδευτικών;

Με τιμή

Κωτσός Γεώργιος, Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καρδίτσας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online