Στιγμές χαλάρωσης μέσα σε τάφο προσφέρει πανεπιστήμιο στους φοιτητές του

Έναν διαφορετικό τρόπο βρήκε ένα Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας για να απαλλάξει τους φοιτητές από το στρες και να τους βοηθήσει να εκτιμήσουν την ομορφιά της ζωής.

Το Πανεπιστήμιο Radbound προσφέρει στους φοιτητές του τη δυνατότητα να περάσουν μερικά λεπτά ή και ώρες στον τάφο κάθαρσης. Ο τάφος είναι μια ανοικτή τρύπα στο έδαφος, στον κήπο πίσω από την φοιτητική εκκλησία.

Όποιος βρεθεί στον τάφο, μπορεί να δει μόνο ένα μικρό κομμάτι ουρανού και κλαδιών από τα δέντρα που βρίσκονται γύρω του. Αυτή την εποχή το έδαφος είναι λασπώδες και κρύο, ωστόσο o τάφος προσφέρεται προς χρήση – το πανεπιστήμιο προσφέρει ένα χαλάκι γυμναστικής και μαξιλάρι στους φοιτητές που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν.

Το Πανεπιστήμιο Radbound βρίσκεται στην πόλη Nijmegen της Ολλανδίας και έχει 22.000 φοιτητές. Το πρότζεκτ με μότο memento mori (να θυμάσαι πως θα πεθάνεις) ξεκίνησε αρχικά ως μια προσωρινή εγκατάσταση.

Η πρώτη περίοδος λειτουργίας του ήταν το 2011 οπότε και επισκέφθηκαν τον τάφο κάθαρσης 39 φοιτητές. Τον περασμένο Ιούνιο το πανεπιστήμιο αποφάσισε να τον λειτουργήσει ξανά μετά από επιθυμία αρκετών φοτητών.

Από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους 2019-20 τον έχουν επισκεφθεί ήδη 15 φοιτητές.

Κάθε φοιτητής μπορεί να παραμείνει στον τάφο από 30 λεπτά έως τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια που κάποιος φοιτητης βρίσκεται στον τάφο, απαγορεύεται να έχει μαζί του ηλεκτρονικές συσκευές ή βιβλία.

Στόχος είναι να βιώσει στιγμές εσωτερικής γαλήνης ερχόμενος σε επαφή με το έδαφος, τον ουρανό και την αναπόφευκτη αίσθηση θνητότητας.

«Το τέλος της ζωής, ο θάνατος, είναι ένα ταμπού, δύσκολο θέμα συζήτησης για τους φοιτητές. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάς για τον θάνατο όταν είσαι 18, 19, 20 ετών» λέει ο εμπνευστής της ιδέας John Hacking.

Πηγή Vice
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online