ΠΑΣΑΔ: Αίτημα για μόνιμους διορισμούς το καλοκαίρι του 2022

Αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων για πραγματοποίηση διορισμών στην εκπαίδευση. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

“Η πραγματοποίηση 11.700 διορισμών, στη γενική εκπαίδευση, μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας και χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων, χωρίς αμφιβολία ήταν μια θετική εξέλιξη. Παρόλ’ αυτά, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν υψηλές, καθώς, στην πρωτοβάθμια καλύφθηκε -μόλις- το 62% των κενών (στους δασκάλους το 58%).

Η μεγαλύτερη απόδειξη της ανάγκης νέων διορισμών είναι ότι η πρωτοβάθμια χρειάστηκε περίπου 19.000 αναπληρωτές για να μπορέσει να λειτουργήσει στον πρώτο μήνα της σχολικής χρονιάς.
Ο θεσμός της αναπλήρωσης ήταν μία λύση ανάγκης την περίοδο της οικονομικής κρίσης και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παγιωθεί.

Η σταθερότητα του προσωπικού είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα ενός σχολείου. Η σταθερότητα του προσωπικού είναι απαραίτητη για τον προγραμματισμό του σχολικού έργου, τον καθορισμό στόχων αλλά και τη δημιουργία ενός κλίματος ασφαλείας και συνέχειας, προς όφελος των μαθητών.

Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ως απότοκος της χρόνιας αδιοριστίας και των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων, έχουν ως αποτέλεσμα πολλά σχολεία να στηρίζουν τη λειτουργία τους αποκλειστικά σε αναπληρωτές (ακόμα και ο προϊστάμενος να είναι αναπληρωτής). Στο σημείο αυτό, τονίζουμε πως όταν λείπουν οι δάσκαλοι, τα δημοτικά δεν υπολειτουργούν απλώς, αλλά δε λειτουργούν καθόλου.

Τα οργανικά κενά των δασκάλων, μετά τους διορισμούς του καλοκαιριού, ανέρχονται στα 2.700 και εκτιμούμε πως το ερχόμενο καλοκαίρι τα οργανικά κενά του κλάδου μας θα ξεπεράσουν τα 5.000 μαζί με τις νέες συνταξιοδοτήσεις. Ως ΠΑΣΑΔ, αξιώνουμε την επαναφορά της κανονικότητας στην εκπαίδευση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί:

  • Με την πραγματοποίηση μονίμων διορισμών το καλοκαίρι του 2022, όπου θα καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.
  • Με τη θέσπιση κανόνα για άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών για κάθε έναν που συνταξιοδοτείται σε ετήσια βάση.

Εχουμε ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, ώστε να καταθέσουμε και διά ζώσης τις προτάσεις μας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και αναμένουμε την απάντησή τους”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online