Οι καπνιστές μπορεί να κολλάνε πιο δύσκολα κορονοϊό

Γάλλοι ερευνητές σκοπεύουν να δοκιμάσουν επιθέματα νικοτίνης σε ασθενείς με κορονοϊό και σε υγειονομικούς πρώτης γραμμής μετά από μια μελέτη που υποδηλώνει ότι οι καπνιστές ενδέχεται να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό.

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο του Παρισιού, δείχνει ότι μια ουσία στον καπνό – πιθανώς η νικοτίνη – μπορεί να σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο προσβολής από τον Covid-19. Οι κλινικές δοκιμές των επιθεμάτων νικοτίνης αναμένουν την έγκριση των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Ωστόσο, οι ερευνητές επέμειναν ότι δεν ενθαρρύνουν τον πληθυσμό να αρχίσει το κάπνισμα, το οποίο ενέχει άλλους δυνητικά θανατηφόρους κινδύνους για την υγεία. Ακομα, ενώ η νικοτίνη μπορεί να προστατεύσει τους καπνιστές από τον ιό, οι καπνιστές που τελικά θα προσβληθούν από τον Covid-19 εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα λόγω της τοξικής επίδρασης του καπνού στους πνεύμονές τους.

Οι ερευνητές προσέγγισαν 480 θετικούς στον ιό ασθενείς του νοσοκομείου Pitié-Salpêtrière 350 εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν, ενώ οι υπόλοιποι ανέπτυξαν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα και γύρισαν στα σπίτια τους.

Διαπίστωσαν ότι από αυτούς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, των οποίων η μέση ηλικία ήταν 65, μόνο το 4,4% ήταν συχνοί καπνιστές. Μεταξύ αυτών που γύρισαν στο σπίτι, με μέση ηλικία 44, το 5,3% δήλωσε πως καπνίζει.

Πηγή The Guardian
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online