Ο νεαρότερος πρωθυπουργός του κόσμου είναι γυναίκα

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Φινλανδίας θα απαρτίζεται από πέντε κόμματα, τα οποία έχουν όλα γυναίκες προέδρους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Η Sanna Marin επιλέχθηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες για να αντικαταστήσει στην ηγεσία τον απερχόμενο πρωθυπουργό Antti Rinne. Θα ηγηθεί ενός κεντροαριστερού συνασπισμού πέντε κομμάτων αρχηγοί των οποίων είναι γυναίκες – τέσσερις από τις οποίες κάτω των 35 ετών.

Η Sanna Marin, ηλικίας 34 ετών, θα γίνει ο νεαρότερος πρωθυπουργός ανεξαρτήτων φύλου του κόσμου και η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Alexander Stubb χαιρέτισε τη δημιουργία του νέου συνασπισμού λέγοντας ότι «δείχνει ότι η Φινλανδία είναι μια σύγχρονη και προοδευτική χώρα». «Το κόμμα μου δεν είναι στην κυβέρνηση», δήλωσε, «αλλά χαίρομαι που οι ηγέτες των πέντε κόμματα στην κυβέρνηση είναι γυναίκες».

Η Sanna Marin, βουλευτής από το 2015 και πρώην αντιπρόεδρος του κόμματός της, θα αντικαταστήσει τον Antti Rinne στην ηγεσία μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση του Rinne να παραιτηθεί προκάλεσε τη διάλυση του συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών, του Κόμματος του Κέντρου και τριών μικρότερων κομμάτων (Πράσινοι, Αριστερή Συμμαχία Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα της Φινλανδίας).

Ωστόσο, την Κυριακή οι Σοσιαλδημοκράτες και τα τέσσερα άλλα κόμματα του συνασπισμού δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη διακυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία της Marin, η οποία θα διατηρήσει μια άνετη πλειοψηφία 117 στο κοινοβούλιο των 200 εδρών.

Οι ηγέτιδες των τεσσάρων άλλων κομμάτων της συμμαχίας είναι οι Katri Kulmuni, Maria Ohisalo, Li Andersson και Anna-Maja Henriksson.

Πηγή Independent
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online