Μακρή: δίκαια τα αιτήματα των εναπομείναντων αδιόριστων πολύτεκνων

Την εξεύρεση λύσης για την απορρόφηση των αδιόριστων πολύτεκνων εκπαιδευτικών της κλειστής λίστας του 2010, ζήτησε από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής ν. Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας.

Ο βουλευτής μετέφερε στην Υφυπουργό το διαχρονικό αίτημα για διορισμό των εναπομεινάντων διοριστέων, πολύτεκνων εκπαιδευτικών του πίνακα του 2010, επισημαίνοντας το αίσθημα αδικίας που βιώνουν, αλλά και ανασφάλεια από την ανατροπή των σχεδιασμών τους.

Υπενθυμίζεται πως με το Νόμο 3255/2004, προβλεπόταν ο διορισμός πολύτεκνων εκπαιδευτικών σε θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Ακολούθησε ο διορισμός μερίδας εκπαιδευτικών από τον πίνακα που καταρτίσθηκε, αλλά με το ν. 3848/2010 καταργήθηκαν οι ευεργετικές διατάξεις του προηγούμενου νόμου, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι διοριστέοι να μην απορροφηθούν στις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο σχετικός πίνακας των εναπομεινάντων πολύτεκνων εκπαιδευτικών, περιλαμβάνει λιγότερο από 300 άτομα, αφού πολλοί εξ’ αυτών αξιοποίησαν την ποσόστωση του 20%, προκειμένου να διοριστούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.

Ο κ. Κέλλας ζήτησε από την κ. Μακρή να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η πολιτεία θα εκπέμψει μήνυμα αρωγής και συμπαράστασης προς τις πολύτεκνες οικογένειες.

Η Υφυπουργός αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, επεσήμανε ότι “η πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει ειδική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάσχεση της δημογραφικής απειλής” και δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης του θέματος.

Πηγή onlarissa.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online