Κλειτορίδα, αυτή η άγνωστη: γνώσεις σπουδαστών για την αναπαραγωγή (έρευνα)

Στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Biological Education διαβάσαμε μια ενδιάφερουσα έρευνα που αφορά τις γνώσεις σπουδαστών επιστημών της εκπαίδευσης για το ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 65 πτυχιούχοι, σπουδαστές ενός προγράμματος επιστημών της εκπαίδευσης οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά με την ανατομία και τη φυσιολογία του αναπαραγωγικού συστήματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως δύο στους τρεις σπουδαστές δεν ανέφεραν τον προστάτη και τα εξωτερικά γυναικεία γεννητικά όργανα, όπως η κλειτορίδα και τα χείλη, ακόμα και μετά την παρουσίαση λεπτομερών εικόνων γεννητικών οργάνων. Διαβάστε την περίληψη του άρθρου παρακάτω:

“Οι μαθητές σε όλο τον κόσμο επιδεικνύουν περιορισμένη εννοιολογική κατανόηση της σεξουαλικής αναπαραγωγής. Η έλλειψη κατανόησης της λειτουργίας του αναπαραγωγικού συστήματος έχει συνδεθεί με κινδύνους όπως οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και οι απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες.

Το άρθρο αυτό εστιάζει στη διερεύνηση του επιπέδου γνώσης της φυσιολογίας και της ανατομίας του αναπαραγωγικού συστήματος που επιδεικνύουν σπουδαστές επιστημών της εκπαίδευσης.

Διανέμοντας ένα ερωτηματολόγιο σε 65 πτυχιούχους, σπουδαστές ενός προγράμματος επιστημών της εκπαίδευσης, ανιχνεύσαμε (α) το επίπεδο γνώσης τους σχετικά με τα όργανα του αναπαραγωγικού συστήματος του άντρα και της γυναίκας με και χωρίς τη βοήθεια εικόνων των έσω και έξω γεννητικών οργάνων, και β) το επίπεδο γνώσης τους σχετικά με τα όργανα του αναπαραγωγικού συστήματος στα οποία συμβαίνει η παραγωγή σπερματοζωαρίων/ωαρίων και η σύλληψη.

Η εικόνα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα.

Δύο τρίτα των σπουδαστών δεν ανέφεραν τον προστάτη και τα εξωτερικά γυναικεία γεννητικά όργανα, όπως η κλειτορίδα και τα χείλη, ακόμα και μετά την παρουσίαση λεπτομερών εικόνων γεννητικών οργάνων. Επιπλέον, ένας στους πέντε φαίνεται πως πιστεύουν πως τα ωάρια παράγονται στη μήτρα, η οποία – σύμφωνα με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων – φαίνεται να είναι επίσης το όργανο στο οποίο συμβαίνει η σύλληψη. Συζητούνται πιθανές επιπλοκές και σχετική βιβλιογραφία”.

Το πλήρες άρθρο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online