Ερχεται e-βεβαίωση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Τις βάσεις για το μητρώο εμβολιασμού των πολιτών κατά του νέου κορoνοϊού θέτει η κυβέρνηση η οποία θέλει εγκαίρως να έχει έτοιμο το σύστημα που θα παρέχει τα ατομικά e-πιστοποιητικά.

Ο σχεδιασμός για τα «πώς» και «πότε» θα εκδίδεται ηλεκτρονικά η απόδειξη εμβολιασμού κατά του Covid-19 αλλά κυρίως για το «πού» θα τη χρησιμοποιεί ο πολίτης μπαίνει επί τάπητος σε συσκέψεις των κυβερνητικών στελεχών, ενώ η κουβέντα θα απασχολήσει συνολικά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του GDPR – του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Ηδη, πάντως, η κυβέρνηση έχει προβλέψει ειδική πλατφόρμα «Εκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού». Την παροχή πιστοποιητικού «για προσωπική χρήση» επιβεβαίωσε χθες και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως, σε μια αποστροφή του λόγου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ εβδομάδων είπε πως «δεν θα κυνηγάω με το εμβόλιο στον δρόμο ανθρώπους», αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο «η ίδια η αγορά και όχι εμείς, η ελεύθερη οικονομία να επιβάλει περιορισμούς».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε χαρακτηριστικά χθες για πολλά ερωτήματα: «Τι θα γίνει με τις αεροπορικές εταιρείες, τι θα γίνει με τα εστιατόρια, ποια είναι η μέριμνα», διερωτήθηκε, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα περιμένει καταρχήν τις απαντήσεις που θα δοθούν πανευρωπαϊκά, ώστε να αποκρυσταλλωθεί η εθνική στάση.

Τονίζεται, ακόμα, πως τις προηγούμενες ημέρες ζητήθηκε από γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να δηλώσουν εγγράφως αν συναινούν ή όχι με τον εμβολιασμό, γεγονός που σύμφωνα με τους διοργανωτές της επιχείρησης «Ελευθερία», οφείλεται στην ανάγκη της άρτιας διάθεσης των δόσεων ώστε να μη χαθεί ούτε μία.

Πηγή Τα Νέα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online