Επίλυση ζητήματος πληρωμής παράβολου και αποκατάσταση αδικίας στην ειδική αγωγή

Σε ερώτησή του προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης υποβάλλει τα εξής ερωτήματα:

  • Τι ρύθμιση προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να καταβάλουν έστω και τώρα το παράβολο των 3 ευρώ όσοι «παραπλανήθηκαν» και, ενώ το εξέδωσαν, η πληρωμή τους ποτέ δεν διεκπεραιώθηκε;
  • Πόσο γρήγορα μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία;

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας παρακάτω.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Οικονομικών κ Χ. Σταϊκούρα και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: Επίλυση ζητήματος πληρωμής παράβολου 3 ευρώ (λόγω τεχνικού προβλήματος) και αποκατάσταση αδικίας για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

κ. κ. Υπουργοί,

Εκατοντάδες οικογένειες τις τελευταίες ημέρες περνούν μία απίστευτη αγωνία καθώς για 3 ευρώ εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο αντί να διοριστούν μετά από χρόνια προσφοράς και συλλογής ακαδημαϊκών προσόντων και επαγγελματικής εμπειρίας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υποχρεωτική ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής τους παραπλάνησε ως μη φιλική προς τον χρήστη.

Δηλαδή, εξαιτίας των ασαφών οδηγιών και της βεβαιότητας ότι η πληρωμή είχε δρομολογηθεί μέσω τραπέζης, αφού έχοντας συμπληρώσει το ΙΒΑΝ και έχοντας πάρει κωδικό παράβολου, θεώρησαν ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία.

Επίσης, ουδέποτε έλαβαν κάποια ενημερωτική ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής και ήταν βέβαιοι ότι το παράβολο είχε πληρωθεί και η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί, αφού είχαν προμηθευτεί από το ηλεκτρονικό σύστημα κωδικό αριθμό μητρώου καταχώρησης.

Ενώ περίμεναν να δουν τα ονόματά τους στον πίνακα κατάταξης όπως κάθε χρόνο επί συναπτά έτη, βρέθηκαν τελικά άδικα στη λίστα απορριπτέων. Ο λόγος είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση σχεδίασε έτσι τις αιτήσεις ώστε ένας τόσο μεγάλος αριθμός υποψηφίων να παραπλανηθεί και να βρεθεί να ανακαλύπτει μόλις την περασμένη Τετάρτη ότι οι αιτήσεις τους απορρίπτονται λόγω μη καταβολής παράβολου.

Δηλαδή για τρία (3) ευρώ κινδυνεύουν να μείνουν στην ανεργία για τα επόμενα δύο χρόνια!!!

Προφανώς επιστήμονες και συγκεκριμένα εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με πτυχία και μεταπτυχιακά δεν δύναται να είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι.

Προφανώς το σύστημα είχε παραπλανητικά κενά και ατέλειες. Το πρωτόγνωρο γεγονός που συνέβη και ο αποκλεισμός τόσων εκπαιδευτικών το αποδεικνύει.

Σε περίπτωση που μείνουν τελικά εκτός λίστας, καταδικάζονται στην «άδικη» ανεργία εκπαιδευτικοί που τα προηγούμενα χρόνια ταξίδευαν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους για να υπηρετήσουν την δημόσια εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας.

Όπως γνωρίζετε, η ειδική αγωγή θα αντλεί αναπληρωτές από την ίδια λίστα για τα επόμενα χρόνια και αυτό μεγεθύνει το πρόβλημα που έχει συμβεί!

Το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να επιλυθεί αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων με τον ΑΣΕΠ.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Τι ρύθμιση προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να καταβάλουν έστω και τώρα το παράβολο των 3 ευρώ όσοι «παραπλανήθηκαν» και, ενώ το εξέδωσαν, η πληρωμή τους ποτέ δεν διεκπεραιώθηκε;
  • Πόσο γρήγορα μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία;


Πηγή Κοινοβούλιο
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online