Ένα σχολείο διδάσκει τα αγόρια πώς να κάνουν δουλειές στο σπίτι

Το σιδέρωμα, το ράψιμο και το μαγείρεμα είναι ασχολίες που οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να κάνουν στο σπίτι. Είναι σίγουρα διαφορετικό ένα σχολείο να τις προσφέρει ως πρόσθετο μάθημα έτσι ώστε οι μαθητές, ιδιαίτερα τα αγόρια, να οικοδομήσουν αξίες όσον αφορά την ισότητα των φύλων και να σπάσουν τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν όταν κάνουν αυτές τις δραστηριότητες.

Αυτό είναι που η σχολή Montecastelo της Ισπανίας διδάσκει τους μαθητές της κάτω από το σλόγκαν: «Η ισότητα μαθαίνεται με δράσεις».

Το 2018, το σχολείο που βρίσκεται στην πόλη Vigo της Ισπανίας, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαμορφώσει το πρόγραμμα σπουδών προσθέτοντας μαθήματα οικιακής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, τα αγόρια του σχολείου θα διδάσκονταν να κάνουν δουλειές όπως το σιδέρωμα, το ράψιμο, το μαγείρεμα και χειρωνακτικές δραστηριότητες όπως η ξυλουργική, η τοιχοποιία και οι υδραυλικές και ηλεκτροτεχνικές εργασίες.

Η διδασκαλία γίνεται εθελοντικά από εκπαιδευτικούς καθώς και κάποιους από τους πατέρες των ίδιων των μαθητών.

Ο Gabriel Bravo, διευθυντής του σχολείου, εξηγεί τη φιλοσοφία της πρωτοβουλίας: “Φαίνεται πολύ χρήσιμο για τους μαθητές μας να μάθουν να εκπληρώνουν αυτά τα καθήκοντα έτσι ώστε, όταν αποκτήσουν οικογένεια, να εμπλέκονται από την αρχή στη διαχείριση του σπιτιού γνωρίζοντας πως όλες οι οικιακές ασχολίες αφορούν και τους δύο συντρόφους“.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν η διοίκηση του σχολείου αναζήτησε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να προωθήσει την ισότητα των φύλων στους μαθητές.

Στη συνέχεια η ιδέα ανακοινώθηκε στους γονείς και τους μαθητές. Αν και οι γονείς δεν είχαν καμία αντίρρηση, οι μαθητές ένιωσαν άβολα όταν άκουσαν για το ράψιμο και το σιδέρωμα.

Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν τα μαθήματα οι ενδοιασμοί τους διαλύθηκαν, επειδή συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για απλές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν και οι άνδρες και οι γυναίκες αν ακολουθήσουν μερικές απλές οδηγίες.

Για μερικούς μαθητες ήταν η πρώτη φορά που κρατούσαν ένα σίδερο. “Οι μαθητές έμαθαν και διασκέδασαν, είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα το ίδιο και οι γονείς», δήλωσε ο Bravo κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Πηγή Brightside
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online