Εκπαιδευτικός απολύθηκε επειδή είναι ομοφυλόφιλη

Η Monica Toro Lisciandro απολύθηκε από σχολείο της Florida των ΗΠΑ στο οποίο εργαζόταν ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής επειδή παραδέχτηκε πως είναι ομοφυλόφιλη.

Η ίδια αναφέρει πως αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόλυσής της οι υπεύθυνοι του σχολείου της ζήτησαν να μπει για μια τελευταία φορά στην τάξη για να μην υπονομευθεί η φήμη του σχολείου.

Η 37χρονη εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής και ιδιοκτήτρια σχολής χορού δήλωσε ντροπιασμένη και προσβεβλημένη από τον τόνο και το περιεχόμενο των κατηγοριών του διευθυντή του σχολείου, Lorne Wenzel, και του υποδιευθυντή, Shannon Schrope, κατά τη διάρκεια συνάντησης που συγκλήθηκε μετά από καταγγελία γονέα.

“Μου είπαν: ‘υπάρχουν ισχυρισμοί ότι έχετε σχέση με γυναίκα, πως συμμετέχετε στο Pride και φιλοξενείτε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες στη σχολή χορού σας’.

Σκέφτηκα: ‘εντάξει, συντονίζω ένα πρότζεκτ στη σχολή που απευθύνεται σε εφήβους LBGTQ που αναζητούν ένα καταφύγιο και θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην κοινότητα. Αυτό εννοούσαν μιλώντας για ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες‘”.

“Αισθάνθηκα πως ήμουν βρώμικη, πως ήμουν κακός άνθρωπος. Απάντησα: ‘ναι, είναι αλήθεια’ και απάντησαν: ‘δεν μπορείτε να εργάζεστε εδώ’.

Μου μίλησαν για την αμαρτία και είπαν πώς δεν θα προσλάμβαναν στο σχολείο ούτε κάποιον που απατάει τη συζυγό του και ότι αν δεν εμπλεκόμουν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες θα μπορούσα να συνεχίσω να διδάσκω στο σχολείο.

Περίμενα να τους ακούσω να λένε πως θα πάω στην Κόλαση“.

Η Lisciandro, η οποία βρίσκεται σε σχέση με τη σύντροφό της Natalia Dick, 38 ετών, για περισσότερο από ένα χρόνο, δήλωσε πως στο τέλος της συνάντησης την είχαν πιάσει τα κλάματα και συμφώνησε να παραδώσει τα κλειδιά της τάξης και τον υπολογιστή της.

“Τότε μου είπαν: ‘Θέλουμε να διδάξετε σήμερα. Θέλουμε να περάσετε τη σκυτάλη στον νέο δάσκαλο για να αποφύγετε τον εξευτελισμό σας και να διατηρήσει το σχολείο την καλή φήμη του‘. Θα έπρεπε να δικαιολογήσω την απομάκρυνσή μου με την επίκληση κάποιου προσωπικού λόγου”.

“Η κ. Lisciandro δεν μπορεί να συνεχίσει να διδάσκει την τάξη μουσικού θεάτρου για προσωπικούς λόγους“, έγραφε ο διευθυντής του σχολείου Wenzel σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους γονείς.

Ωστόσο, μετά την κάλυψη της είδησης από τα ΜΜΕ, ο Wenzel εξέδωσε δελτίο τύπου επιβεβαιώνοντας πως η Lisciandro απολύθηκε επειδή είναι ομοφυλόφιλη:

“Το χριστιανικό σχολείο μας απαιτεί όλοι οι εργαζόμενοι να συμφωνούν και να εφαρμόζουν τη θέση μας για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, η οποία βασίζεται στη βιβλική διδασκαλία που ζητά από όλους τους οπαδούς του Χριστού να απέχουν από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα εκτός γάμου μεταξύ άνδρα και γυναίκας” έγραψε.

Ωστόσο, η Lisciandro ισχυρίστηκε ότι το σχολείο δεν την είχε ενημερώσει για τη σχετική πολιτική του:

Δεν το είπαν ποτέ. Ο προηγούμενος εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής είχε μόλις φύγει και χρειάζονταν κάποιον άμεσα να τον αντικαταστήσει. Τώρα λένε ότι δεν μπορείς να είσαι Χριστιανός και να εργάζεσαι στο σχολείο αν είσαι ομοφυλόφιλη», ανέφερε.

Σημειώνεται πως μόνο 21 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν σήμερα νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Πηγή The Guardian
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online