Απολύθηκε επειδή δεν ήθελε να απευθύνεται ως αγόρι στον διαφυλικό μαθητή του: τώρα μηνύει το σχολείο

Ένας καθηγητής γαλλικών, ο οποίος απολύθηκε την περσινή χρονιά επειδή είχε αρνηθεί να χρησιμοποιήσει αντωνυμίες αρσενικού γένους αναφερόμενος σε διαφυλικό μαθητή, άσκησε αγωγή στο σχολείο υποστηρίζοντας πως υπέστη διάκριση για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Στην αγωγή που κατέθεσε τη Δευτέρα, ο Peter Vlaming δήλωσε ότι απολύθηκε από τη δουλειά του στο Λύκειο West Point στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ επειδή δεν χρησιμοποιούσε τις αντωνυμίες “αυτός” και “εκείνος” όταν αναφερόταν στον διαφυλικό μαθητή του.

Ο Vlaming είπε πως αν χρησιμοποιούσε αυτές τις αντωνυμίες, όπως είχε ζητήσει ο μαθητής του, θα ερχόταν σε κόντρα με τη συνείδησή του.

“Η συνείδηση ​​και η θρησκευτική πρακτική του Vlaming τον εμποδίζει να ψεύδεται σκόπιμα. Ο Vlaming πιστεύει ειλικρινά ότι η αναφορά σε ένα θηλυκό άτομο ως αρσενικό με τη χρήση αντωνυμιών αρσενικού γένους είναι σαν να ψεύδεται και κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η συνείδηση και η πίστη του“, αναφέρεται στην αγωγή κατά του σχολείου.

Μάλιστα, στο ίδιο το κείμενο της αγωγής η αναφορά προς τον μαθητή γίνεται με αντωνυμίες θηλυκού γένους.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Vlaming συναντήθηκε με τον μαθητή, τη μαμά του και έναν σύμβουλο καθοδήγησης στις αρχές του σχολικού έτους 2018 για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με την έμφυλη ταυτότητα του μαθητή.

Ο Vlaming συμφώνησε να καλεί τον μαθητή με το όνομα που είχε επιλέξει, αλλά απέφευγε να χρησιμοποιήσει αντωνυμίες όταν αναφερόταν στον μαθητή κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Ωστόσο, όταν ο μαθητής δεν ήταν παρών ο Vlaming κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε τις αντωνυμίες “αυτή” και “εκείνη” όταν αναφερόταν σε αυτόν. Μάλιστα, υπήρξε και μία περίπτωση που αυτό έγινε και όταν ο μαθητής ήταν μέσα στην τάξη, κάτι που έγινε τυχαία και χωρίς πρόθεση, σύμφωνα με τον Vlaming.

Ο μαθητής τελικά άλλαξε τάξη μετά την επανειλημένη απεύθυνση από τον καθηγητή με το μη επιθυμητό φύλο.

Τον Δεκέμβριο – αφού ο Vlaming αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την οδηγία του διευθυντή να χρησιμοποιεί αντωνυμίες αρσενικού γένους όταν αναφερόταν στον μαθητή – το σχολικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την απόλυσή του.

Ο Vlaming ισχυρίζεται ότι το σχολικό συμβούλιο παραβίασε την ελευθερία του λόγου του και ζητάει αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το σχολικό συμβούλιο του West Point, ο διευθυντής και ο υποδιεθυντής κατονομάζονται ως υπαίτιοι.

Ένας εκπρόσωπος του σχολείου δήλωσε ότι το σχολείο αρνείται πως ο κ. Vlaming έχει υποστεί βλάβη με υπαιτιότητα του σχολείου. Από την άλλη πλευρά, ένας από τους δικηγόρους του Vlaming δήλωσε ότι η ανεκτικότητα θα πρέπει να είναι ένας “αμφίδρομος δρόμος”.

“Απλά δεν ήθελε να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει αντωνυμίες που προσβάλλουν τη συνείδησή του“, δήλωσε ο δικηγόρος Caleb Dalton. “Αυτό είναι απολύτως λογικό και είναι ένα συνταγματικά προστατευμένο δικαίωμα του.”

Πηγή Buzzfeed
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online