Υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών από την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών προκήρυξε διαγωνισμό για τη χορήγηση μίας υποτροφίας σε αριστούχο πτυχιούχο Φιλοσοφικής Σχολής ελληνικού Πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό στον κλάδο της Παπυρολογίας, από τα έσοδα της Δωρεάς Πάικου Νικολαΐδη εις μνήμην Δημητρίου και Διαμάντως Νικολαΐδη.

Τo ποσό της υποτροφίας ορίζεται σε 1500 ευρώ τον μήνα. Επίσης, στον υπότροφο θα καταβληθούν τα έξοδα μετάβασής του στο εξωτερικό και μετά την λήξη των σπουδών του τα έξοδα επιστροφής του. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτώς στα εξής μαθήματα

  • Αρχαία ελληνική ιστορία
  • Αρχαία ελληνική φιλολογία (Βακχυλίδης, Υπερείδης, Αριστοτέλους Αθηναίων Πολιτεία, Μενάνδρου Δύσκολος και Σαμία, Ηρώνδα Μιμίαμβοι)

Επίσης, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν υποχρεωτικά με γραπτές και προφορικές εξετάσεις στην ξένη γλώσσα διδασκαλίας του Πανεπιστημίου υποδοχής.

Ημέρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00 κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των ξένων γλωσσών. Την Τρίτη 28 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση του μαθήματος Αρχαία ελληνική ιστορία. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση του μαθήματος Αρχαία ελληνική φιλολογία.

Αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο της Ακαδημίας Αθηνών (ταχ. δ/νση: Πανεπιστημίου 28, Τ.Κ. 106 79, Αθήνα), το αργότερο 15 πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην προκήρυξη.

Πηγή Ακαδημία Αθηνών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online