Κεραμέως: ποσοστά εμβολιασμών εκπαιδευτικών και μαθητών/φοιτητών

Στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές και φοιτητές, έδωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

“Αυτή την στιγμή οι εκπαιδευτικοί μας, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι εμβολιασμένοι με ποσοστό που ξεπερνάει το 82%. Και στα παιδιά μας υπάρχει μια αύξηση. Αρκεί; Όχι. Θα το πω ευθέως δεν αρκεί και είναι καθήκον όλων μας, της κάθε μιας και του καθενός που είναι σε αυτή την αίθουσα να πείσουμε τους γονείς για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να εμβολιαστούν. Για το πώς προστατεύουμε πρώτα τα ίδια, για το πώς τα θωρακίζουμε πολύ περισσότερο μέσω του εμβολίου”, είπε η Υπουργός και ενημέρωσε τους βουλευτές για την πορεία των εμβολιασμών στα παιδιά: “στα παιδιά με μια δόση κλεισμένο ραντεβού, είμαστε στο 35% για τις ηλικίες 15 με 18 ετών, και στο 17% για τις ηλικίες 12-14 ετών”.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών στα πανεπιστήμια λέγοντας πως: “στα πανεπιστήμια τα ποσοστά είναι πολύ πιο υψηλά και μάλιστα άλλαξαν εντός της τελευταίας εβδομάδος. Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν ότι το ποσοστό των φοιτητών που έχει ήδη εμβολιαστεί με μια δόση ή έχει νοσήσει είναι 73%. Σήμερα το πρωί είναι πάνω από 75,5% στους φοιτητές. Στο προσωπικό, πάνω από 87% εμβολιασμένοι με δύο δόσεις. Στα μέλη ΔΕΠ, πάνω από 91% εμβολιασμένοι με δύο δόσεις”.

«Νομίζω ότι με όλα αυτά η εκπαιδευτική κοινότητα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα, αξιοποιώντας αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο», συμπλήρωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της εκπαίδευσης. Η δύσκολη εξίσωση της πανδημίας και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την επιστροφή μαθητών και φοιτητών, σε συνδυασμό με τα ποσοστά εμβολιασμού στους εφήβους, απασχόλησε τις παρεμβάσεις όλων των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής που πήραν τον λόγο στην Ολομέλεια.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online