Σχετικά με τη μετάταξη 450 Νηπιαγωγών από τους ΟΤΑ στην Α/θμια

Σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος υποβάλλει ερώτημα σχετικά με τη μετάταξη Νηπιαγωγών Παιδικών Σταθμών των Δήμων της Χώρας στα νηπιαγωγεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας παρακάτω.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: Επιτακτική ανάγκη μετάταξης ΠΕ Νηπιαγωγών Παιδικών Σταθμών των Δήμων της Χώρας στα νηπιαγωγεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κυρία Υπουργέ,

Σε εκκρεμότητα παραμένει η τύχη των περίπου 450 διορισμένων μόνιμων και αορίστου χρόνου ΠΕ Νηπιαγωγών που υπηρετούν σε Παιδικούς Σταθμούς σε Δήμους όλης της χώρας κατόπιν της εφαρμογής του άρθρου 33 του ν.4521 /2018.

Τα αντίστοιχα νηπιακά τμήματα, σύμφωνα με το νόμο, από φέτος καταργούνται και κατά συνέπεια δε θα φιλοξενούνται νήπια με αποτέλεσμα οι νηπιαγωγοί των συγκεκριμένων παιδικών σταθμών να μην μπορούν να ασκούν στο αντικείμενο τους, αφού τα παιδιά που θα προσέρχονται θα είναι προσχολικής ηλικίας.

Κατά συνέπεια οι νηπιαγωγοί υποχρεώνονται να αναλάβουν και την εργασία των βρεφονηπιοκόμων, κάτι που δεν εμπίπτει στο επιστημονικό τους πεδίο καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένη κατάρτιση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αναγνωρίσει την υφιστάμενη κατάσταση και έχει δρομολογήσει εξελίξεις με την υπ’ αριθμ.Πρωτ. 17232/8/3/2019 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ σύμφωνα με την οποία, λόγω της νομοθετικής ρύθμισης περί ένταξης της προσχολικής ηλικίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση « Οι Δήμοι δε θα υποβάλλουν αιτήματα για την πρόσληψη νηπιαγωγών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς το εκπαιδευτικό τους πεδίο αντιστοιχεί στο νηπιαγωγείο που αποτελεί δομή της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης».

Κατά συνέπεια οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί επιβάλλουν άμεσα τη μετάταξη των μόλις 450 ήδη υπηρετούντων μονίμων και αορίστου χρόνου ΠΕ Νηπιαγωγών που εργάζονται στις δομές των παιδικών σταθμών όλης της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό από τη μετάταξη καθώς οι ήδη υπηρετούντες αμείβονται από το ενιαίο μισθολόγιο, όπως ακριβώς και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η Υπουργός

  • Προτίθεστε, βάσει των αρχών περί δικαίου, ισότητας και ίσης μεταχείρισης, του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018 και της υπ’ αριθμ.Πρωτ.17232/8/3/2019 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, να ενεργοποιήσετε τη μετάταξη του συγκεκριμένου κλάδου στα νηπιαγωγεία που αποτελούν εκπαιδευτική δομή της Α/βάθμιας εκπαίδευσης;
  • Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον κλάδο των 450 υπηρετούντων, μονίμων και αορίστου χρόνου Νηπιαγωγών ώστε να γίνει εφικτή η ομαλή μετάταξή τους από τις δομές των νηπιακών τμημάτων των ΟΤΑ στα νηπιαγωγεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;
  • Τι προτίθεστε να κάνετε για να μη συνεχίσουν να καταστρατηγούνται οι αρχές περί δικαίου και ίσης μεταχείρισης των νηπιαγωγών παιδικών σταθμών των ΟΤΑ, εφ’ όσον υποχρεώνονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους υπό διαφορετικές εργασιακές συνθήκες, δεδομένου ότι το αντικείμενο εργασίας τους έχει μεταφερθεί στα νηπιαγωγεία της Α/βάθμιας εκπαίδευσης;

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Κώστας Κατσαφάδος

Πηγή Κοινοβούλιο
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online