3.771 υποτροφίες προπτυχιακών σπουδών από το ΙΚΥ

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών  που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) – ακαδημαϊκό έτος 2018-19» και σε εφαρμογή του Κανονισμού του Προγράμματος (Απόφαση 99166/Ζ1/20-6-2019, ΦΕΚ 2555/B/27-6-2019) προκηρύσσει 3.771 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε επιμελείς φοιτητές των ΑΕΙ της χώρας και αποσκοπούν στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα και  ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

Η διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΕΔΩ) για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της εν λόγω Πράξης θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15.00, λόγω του ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου είναι επιφορτισμένη με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Μετεγγραφές ακαδ. έτους 2019/20.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποτροφίας έχουν οι Έλληνες και Αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες όλων την Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της χώρας, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Το κατά κεφαλην εισόδημά τους κατά το προηγούμενο της υποτροφίας έτος 2017 δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.500 ευρώ βάσει φορολογικής δήλωσης στην οποία η υποψήφιος περιλαμβάνεται ως υπόχρεος ή εξαρτώμενο μέλος.
  • Δεν λαμβάνουν καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία του ΙΚΥ ή άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα για οποιαδήποτε αιτία.
  • Δεν είναι πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ.
  • Δεν διαμένουν σε φοιτητική εστία και δεν τους παρέχεται στέγαση από το ΑΕΙ όπου φοιτούν ή αλλο φορέα.
  • Δεν έχουν υπερβεί, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 το προβλεπόμενο από τον κανονισμό σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου.
  • Έχουν επιτύχει στο 60% των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται της υποτροφίας (2017-18) πλην των πρωτοετών.

Περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις (όροι, προϋποθέσεις, δικαιολογητικά, προθεσμίες κλπ) μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην προκήρυξη (ΕΔΩ) και στον κανονισμό του προγράμματος (ΕΔΩ).

Ακόμα, πληροφορίες παρέχονται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ – Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία) στα τηλέφωνα 210-3726358 και 210-3726360.

Τεχνική υποστήριξη αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση (κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κλπ.) παρέχεται μέσω του email: [email protected]

Πηγή ΙΚΥ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online