21 κρούσματα σε 24 ώρες στην Πάτμο: η διασπορά ξεκίνησε σε σχολείο

Στην Πάτμο το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα κορονοϊού ανήλθαν σε 21. Το πρωί βρέθηκε στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο, που πραγματοποίησε πάνω από 200 rapid test κάνοντας ταυτόχρονα και μοριακούς ελέγχους στον αναλυτή του Κέντρου Υγείας Πάτμου.

Άλλα περίπου 14 δείγματα που βρέθηκαν θετικά εστάλησαν παράλληλα στην Αθήνα για μοριακό έλεγχο και τα αποτελέσματα αναμένονται τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα. Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους ανθρώπους που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό χρειάσθηκε να διακομισθεί με ελικόπτερο super puma για νοσηλεία με πνευμονία, στην ειδική κάψουλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η εξάπλωση ξεκίνησε από σχολείο

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου, Γιώργος Τσουκαλάς, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο νησί, τονίζοντας ότι ο ίδιος κι ένας ακόμη γιατρός καλούνται να αναλάβουν την ιχνηλάτηση των περιστατικών.

Ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου τόνισε πως με μία πρώτη εκτίμηση η εξάπλωση του κοροναϊού στο νησί ξεκίνησε από σχολείο. «Οι περισσότεροι ασθενείς είναι νεαρής ηλικίας κυρίως άνδρες, μεταξύ αυτών και αρκετοί μαθητές από την Πατμιάδα Σχολή, και νοσηλεύονται κατ’ οίκον με ήπια συμπτώματα και την απαραίτητη αγωγή»,  ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με εκπροσώπους του Λιμενικού, της Αστυνομίας, τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας κι άλλους συναρμόδιους φορείς, με σκοπό να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και να αξιολογηθεί η ετοιμότητά τους.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online