Ζαχαράκη: πιλοτική εξ αποστάσεως από Σεπτέμβρη

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN αναφέρθηκε σε σκέψεις του Υπουργείου για πιλοτική ένταξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη λειτουργία του σχολείου με τη νέα σχολική χρονιά.

“Η τεράστια επιτυχία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας δείχνει πως είναι ένα ισχυρό εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνθήκες κανονικότητας. Σκεφτόμαστε πως το σχολικό έτος 2020-21, με την προσδοκία πως θα έχουμε επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, θα μπορούσαν κάποια μαθήματα, σε λίγα σχολεία αρχικά, να διεξαχθούν εξ αποστάσεως”.

Η Υφυπουργός συνέχισε πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα μπορούσε να “βοηθήσει στην κάλυψη σχολείων απομακρυσμένων περιοχών που, όπως είδαμε φέτος δεν προτιμώνται από τους εκπαιδευτικούς” και να λύσει το πρόβλημα της μετακίνησης εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται σε πολλά σχολεία.

“Όταν ένας εκπαιδευτικός προσληφθεί, για παράδειγμα, σε 3 σχολεία, θα μπορεί να επιλέξει σε κάποιο από αυτά το μάθημα να γίνεται εξ αποστάσεως”.

Αναφορικά με το γεγονός πως πολλοί μαθητές μπορεί να μην έχουν υπολογιστή, ή ίντερνετ, ή σε κάποια σπίτια να υπάρχει ένας υπολογιστής για περισσότερα από ενα παιδιά, η κα Ζαχαράκη είπε πως είναι στις σκέψεις του Υπουργείου και υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια από το ΕΣΠΑ ώστε στις τάξεις που θα εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να επιδοτηθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για σύνδεση ίντερνετ και αγορά τάμπλετ.

Η Υφυπουργός διευκρίνισε πως για το σχολικό έτος 2020-21 ο προσανατολισμός του Υπουργείου είναι να διεξαχθούν εξ αποστάσεως μαθήματα Βιολογίας και Αγγλικών σε 200 γυμνάσια.

“Ανάλογα με τα αποτελέσματα, μπορεί σε βάθος τριετίας η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να χρησιμοποιείται σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Για τα δημοτικά σχολεία προς ώρας δεν υπάρχει σκέψη για μετάβαση σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση μετά τη λήξη της καραντίνας”.

Θυμίζουμε πως η κα Ζαχαράκη σε προηγούμενες δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε χαρακτηρίσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση “παρακαταθήκη για το μέλλον” (διαβάστε ΕΔΩ).

Ωστόσο, το παρόν άρθρο είναι προϊόν μυθοπλασίας. Καλό μήνα σε όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online