Βιβλιοθήκη Παν. Πατρών: βιβλία ελεύθερης πρόσβασης

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών δημοσίευσε μια μεγάλη συλλογή ηλεκτρονικών τίτλων ελεύθερα προσβάσιμων από το ευρύ κοινό. Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Ηλεκτρονικά συγγράμματα

Ο Κάλιππος είναι ένα αποθετήριο συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΔΩ.

Άλλες αξιόλογες πηγές ελεύθερων συγγραμμάτων και εγχειριδίων, στα αγγλικά, είναι:

  • OpenTextbooks by OER Commons. Μια μεγάλη συλλογή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, οργανωμένη κατά θέμα και κατά πάροχο. Πρόσβαση ΕΔΩ.
  • OpenStax. Το OpenStax είναι μια μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που εδρεύει στο Rice University και έχει ως αποστολή την έκδοση και δωρεάν παροχή αξιολογημένων και ανοικτά αδειοδοτημένων εγχειριδίων υψηλής ποιότητας. Πρόσβαση ΕΔΩ.
  • Lyryx OpenTextBooks. H Lyryx προσφέρει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά ακαδημαϊκά συγγράμματα στους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων, των οικονομικών και των μαθηματικών και στατιστικής. Πρόσβαση ΕΔΩ.
  • OAPEN. Η βιβλιοθήκη του OAPEN περιλαμβάνει ελεύθερα προσβάσιμα ηλεκτρονικά βιβλία ακαδημαϊκού περιεχομένου, κυρίως στον τομέα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Πρόσβαση ΕΔΩ.
  • OpenSquare. Το Open Square είναι η πλατφόρμα του New York University Press για τη δημοσίευση και την ανάγνωση βιβλίων ανοικτής πρόσβασης. Περιλαμβάνει μονογραφίες, δοκίμια, κλπ. Πρόσβαση ΕΔΩ.

Πηγές παροδικής πρόσβασης (trials, προσφορές, κλπ.)

Το Cambridge University Press παρέχει τα εγχειρίδια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μορφή HTML ελεύθερα για πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Covid-19. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη μέχρι το τέλος Μαΐου 2020 ΕΔΩ.

Ηλεκτρονικά βιβλία, γενικά / ψυχαγωγίας

  • Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνει επίσης έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (Public domain). Η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους ΕΔΩ.
  • Το Open Square είναι η πλατφόρμα του New York University Press για τη δημοσίευση και την ανάγνωση βιβλίων ανοικτής πρόσβασης. Περιλαμβάνει μονογραφίες, δοκίμια, κλπ. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη ΕΔΩ.
Πηγή Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πατρών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online