Το 25% των καθηγητών στην Αγγλία εργάζονται 60 ώρες την εβδομάδα (Έρευνα)

Η έρευνα δείχνει ότι οι καθηγητές στην Αγγλία εργάζονται κατά μέσο όρο περισσότερο από τους καθηγητές άλλων χωρών.

Το ένα τέταρτο των καθηγητών στην Αγγλία εργάζονται πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα, πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες σε άλλες χώρες του κόσμου, αποκαλύπτει η έρευνα.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης της UCL αναφέρει πως πέντε χρόνια κυβερνητικών πρωτοβουλιών για τη μείωση του υπερβολικού φόρτου εργασίας δεν έκαναν τίποτα για να μειώσουν το συνολικό αριθμό ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών.

Ευρήματα της έρευνας

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι καθηγητές στην Αγγλία εργάζονται 47 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης, του σχεδιασμού των μαθημάτων και των διοικητικών δραστηριοτήτων, φτάνοντας τις περίπου 50 ώρες το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της περιόδου των εξετάσεων.

Αυτό είναι οκτώ ώρες περισσότερο από τους δασκάλους σε συγκρίσιμες βιομηχανικές χώρες του ΟΟΣΑ, αν και η διαφορά με ορισμένες χώρες είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ενώ ο μέσος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία το 2018 εργάστηκε 49 ώρες την εβδομάδα, ο ισοδύναμος δάσκαλος στη Φινλανδία έφτασε τις 34 ώρες.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι δύο στους πέντε καθηγητές στην Αγγλία εργάζονται συνήθως το απόγευμα και ένας στους 10 το Σαββατοκύριακο. Οι δευτεροβάθμιοι εκπαιδευτικοί πλήρους απασχόλησης αναφέρουν ότι δαπανούν σχεδόν τον ίδιο χρόνο για τη διαχείριση, τη διοίκηση, τη διόρθωση γραπτών και τον προγραμματισμό μαθήματος (20,1 ώρες την εβδομάδα) με αυτόν που διδάσκουν (20,5 ώρες).

Τα ευρήματα βασίζονται σε στοιχεία από περισσότερους από 40000 πρωτοβάθμους και δευτεροβάθμιους εκπαιδευτικούς στην Αγγλία που συλλέχθηκαν μεταξύ 1992 και 2017. Ο κύριος συγγραφέας, ο καθηγητής John Jerrim, δήλωσε: “Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που προσπαθεί να εντοπίσει το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χρονικό διάστημα.” Ακόμα δήλωσε σχετικά: “Συνολικά, απαιτούνται πιο τολμηρά σχέδια από την κυβέρνηση για να δείξουν ότι είναι σοβαρά για τη μείωση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών και την προσαρμογή τους σε άλλες χώρες”.

Το ωράριο λόγος εγκατάλειψης της εργασίας του εκπαιδευτικού

Η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (National Education Union), η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 450000 εκπαιδευτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι ο υπερβολικός φόρτος εργασίας ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το ένα τρίτο των νεοπροσληφθέντων εκπαιδευτικών εγκατέλειψαν αγγλικά τάξεις εντός πέντε ετών. “Δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι αυτό θα αλλάξει. Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση των μελών μας, το 40% προέβλεψε ότι δεν θα είναι πλέον στην εκπαίδευση έως το 2024“, δήλωσε ο Kevin Courtney, ο γενικός γραμματέας της.

Πηγή The Guardian
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online