Ταϊλάνδη: μάθημα μέσα σε διάφανα πλαστικά κουτιά

Στην Ταϊλάνδη τα σχολεία άνοιξαν τον Ιούλιο λαμβάνοντας πολύ αυστηρά μέτρα για να εμποδίσουν τη διασπορά του Covid-19. Στα νηπιαγωγεία έχουν τοποθετηθεί διάφανα πλαστικά κουβούκλια μέσα στις τάξεις τα οποία οριοθετούν τον χώρο που κάθε παιδί μπορεί να παίζει. Την ίδια ώρα, οι αρχές ζητούν να γίνεται διαρκώς απολύμανση χεριών και θρανίων.

Στα δημοτικά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όταν οι μαθητές καταφθάνουν στα σχολεία της χώρας οι δάσκαλοι τους δίνουν μάσκες τις οποίες φορούν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται και προστατευτικές ασπίδες. Στη συνέχεια, οι μαθητές υποβάλλονται σε θερμομέτρηση και πριν μπουν στην τάξη απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Μέσα στις τάξεις έχουν τοποθετηθεί πλαστικά κουτιά σε κάθε θρανίο – πρόκειται για τις διάφανες κάλπες που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στις εκλογές της χώρας – ώστε το κάθε παιδί να απομονώνεται σχεδόν απόλυτα από τους συμμαθητές του.

Κάποια σχολεία της πρωτεύουσας Μπανγκόγκ, μάλιστα, ζήτησαν από τους μαθητές να περιοριστούν σε καραντίνα 15 ημερών πριν επιστρέψουν στο σχολείο, για να είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα μεταφέρει τον ιό.

Από τις αρχές του έτους 58 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 στην Ταϊλάνδη – μάλλον μικρός αριθμός για μια χώρα με πληθυσμό άνω των 69 εκατομμυρίων – ενώ περίπου 3.500 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από αυτόν.

Πηγή Daily Mail
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online