Τα παιδιά έστειλαν ευχές και δώρα στους υγειονομικούς

Ο πρώτος όροφος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» γέμισε με πολύχρωμες ευχετήριες κάρτες, δώρα και κουτιά με γλυκά. Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έκαναν ένα μικρό διάλειμμα από τη μάχη που δίνουν καθημερινά απέναντι στον κορονοϊό για να διαβάσουν τις ευχές των μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου Παλαιού Φαλήρου και να χαμογελάσουν πίσω από τις μάσκες που φορούν διαρκώς.

«Βάλτε τα δυνατά σας, θα τα καταφέρετε. Φυλακίστε τον κορονοϊό», γράφει μια μικρή μαθήτρια πίσω από τη ζωγραφιά της. Εκείνη τη μέρα στο νοσοκομείο, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας μαζί με συναδέλφους της επισκέπτονταν κάθε όροφο ξεχωριστά αφήνοντας τα δώρα των παιδιών που έγιναν «ο Άγιος Βασίλης» του προσωπικού.

«Αυτές οι ευχετήριες κάρτες μας συγκινούν, μας ξαφνιάζουν, γιατί δεν είχαμε συνηθίσει τέτοιες εκδηλώσεις αγάπης, μας χαροποιούν και μας δίνουν δύναμη», εξηγεί η νοσηλεύτρια στις ΜΕΘ Covid-19, Όλγα Ελένη- Γκάτζια, την ώρα που της προσφέρουν τη δική της κάρτα.

«Ευχαριστούμε που μας φροντίζετε»

«Αγαπητοί γιατροί και νοσηλευτές αυτά τα Χριστούγεννα να γίνετε εσείς ο Άγιος Βασίλης που θα φέρει Υγεία σε όλους τους αρρώστους, στους αγαπημένους σας και φυσικά σ’ εσάς. Το 2021 να γίνετε οι δυνατοί ήρωες που θα νικήσετε τον κορονοϊό και θα γυρίσετε στις οικογένειές σας. Ευχαριστούμε που μας φροντίζετε», γράφει στη δική της κάρτα μια άλλη μικρή μαθήτρια.

Στάλθηκαν σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό περισσότερες από 8.000 κάρτες

Οι πόρτες κλείνουν, το διάλειμμα τελειώνει, και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην υπηρεσία τους, έχοντας αποκτήσει καινούριους φίλους και θαυμαστές πλέον, τις μαθήτριες και τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου.

Οι κάρτες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα», και γέμισαν με μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης τα νοσοκομεία και τα υγειονομικά κέντρα από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.

Περισσότερες από 8.000 κάρτες, ζωγραφιές και μηνύματα αλληλεγγύης και ευχών συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν προς γιατρούς, νοσηλευτές/ριες, διοικητικό προσωπικό, προσωπικό καθαρισμού και σίτισης που συναποτελούν το υγειονομικό προσωπικό, αναδεικνύοντας τη σημασία του δικαιώματος στην Υγεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνεται καθημερινά.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online