Σύνολο οργανικών κενών σχολείων (ανά περιοχή και ειδικότητα)

Ο Πάνος Ντούλας, καθηγητής Αγγλικής και Κοινωνικών Επιστημών, μας έστειλε μια μελέτη του για τα οργανικά κενά των σχολείων με πίνακες κι αριθμούς. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Στις 22-5-22 δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση που περιέχει τα κενά για τις μετατάξεις (Αρ.Πρωτ.55292/E2/16-05-2022/ΥΠΑΙΘ). Ο αριθμός έχει ενδιαφέρον καθώς αποτυπώνει την εικόνα που έχει το Υπουργείο Παιδείας για τα οργανικά κενά, τα οποία πιθανώς να χρησιμοποιήσει και για διορισμούς νέων συναδέλφων. Τα κενά βέβαια αυτά είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής αδιοριστίας, είναι αρκετά «σφιχτά» ενώ δεν λαμβάνουν υπόψη τις δεκάδες χιλιάδες κενών που το Υπουργείο έχει βαφτίσει ως «λειτουργικά» αλλά είναι πραγματικά κι επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο: είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος ανακοινώθηκαν πάνω από 40.000 προσλήψεις αναπληρωτών ενώ τα οργανικά κενά υποτίθεται ότι ήταν κάποιες χιλιάδες μόνο.\

Ακόμη κι αν καλυφθούν όλα αυτά τα οργανικά κενά, θα μείνουν χιλιάδες άλλα «λειτουργικά» κενά για να λειτουργήσουν τα σχολεία σωστά, ακόμη και με τους περιορισμούς του Υπουργείου πχ στην Παράλληλη ή με τη μη θέσπιση κενών σε άλλες ειδικότητες. Όπως και να έχει, τα κενά που προέκυψαν από την καταμέτρηση του Υπουργείου μετά τις μεταθέσεις και πριν από τις μετατάξεις:

  • στην Πρωτοβάθμια Γενικής ανέρχονται σε 5.576.
  • στη Δευτεροβάθμια Γενικής ανέρχονται σε 2.236.
  • στα Μουσικά σχολεία Δευτεροβάθμιας ανέρχονται στα 589. Το Υπουργείο δεν έδωσε κενά Μουσικής στην Πρωτοβάθμια.
  • στα Καλλιτεχνικά σχολεία Δευτεροβάθμιας ανέρχονται στα 19.
  • Στα ΚΕΔΑΣΥ ανέρχονται στα 541 και στα ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ σε 1.012.
  • Σε ΣΜΕΑΕ (για ΕΒΠ/ΕΕΠ) ανέρχονται σε 482 (174+287+21).
  • Στην Εγκύκλιο δεν υπάρχουν τα κενά στις άλλες ειδικότητες των ΣΜΕΑΕ και τα στοιχεία έχουν αντληθεί από αλλού. Μετά τις μεταθέσεις απέμειναν, με βάση τον ΣΑΤΕΑ, 510 κενά στην Πρωτοβάθμια. Πριν τις μεταθέσεις επίσης υπήρχαν 1.096 στη Δευτεροβάθμια με βάση τον ΣΑΚΕΑ.
  • Επομένως, μιλάμε για τουλάχιστον 12.061 οργανικά κενά, χωρίς να υπολογίζουμε τα δεκάδες χιλιάδες λειτουργικά πραγματικά κενά που προκύπτουν λόγω αδειών, Παράλληλης, Ενισχυτικής, ΜΝΑΕ, απαλλαγές στελεχών, κ.ά., αλλά και με τους πολύ σφιχτούς υπολογισμούς τους Υπουργείου (27άρια τμήματα, αύξηση ωραρίου ΔΕ το 2013, 6ωρα, περικοπή ολιγομελών, συγχωνεύσεις και συμπτύξεις, κτλ).

Αυτά κατανέμονται ανά περιοχή και ειδικότητα όπως δείχνουν οι πίνακες στο παρακάτω αρχείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online