Υπολογισμός οφέλους για εκπαιδευτικούς από τη μείωση φόρου το 2023

Ο Πάνος Ντούλας, καθηγητής Αγγλικής-Κοινωνικών Επιστημών και Αντιπρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, μας έστειλε άρθρο του στο οποίο υπολογίζει το όφελος που θα προκύψει για τους εκπαιδευτικούς από τις φοροαπαλλαγές των δημοσίων υπαλλήλων που προαναγγέλθηκαν για το 2023. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Πριν από μερικές ημέρες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε φοροαπαλλαγές για τους δημόσιους υπαλλήλους από το 2023. Οι μειώσεις στον φόρο μας υποτίθεται ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του τωρινού κύματος ακρίβειας και στη στήριξη των εισοδημάτων.

Πόσες ήταν αυτές; Τι ακριβώς θα κερδίσουμε; Για την πλειοψηφία των συναδέλφων θα είναι πενιχρές, της τάξης των λίγων ευρώ κάθε μήνα. Ο Πίνακας με τα ποσά που θα κερδίσουμε σε έναν χρόνο από τώρα κάθε μήνα εδώ:

Όπως βλέπουμε, τα ποσά είναι πολύ μικρά για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας το οποίο υπολογίζεται ότι έχει ήδη διαβρώσει το 5-10% του εισοδήματός μας. Με άλλα λόγια, για τα 50-100 ευρώ κάθε μήνα που χάνουμε σε αγοραστική αξία φέτος, θα κερδίσουμε του χρόνου 0-15 ευρώ τον μήνα (πχ ο γράφων με 15 χρόνια υπηρεσίας και μεταπτυχιακό θα κερδίσει 4 ευρώ τον μήνα!), με τους πιο νέους και χαμηλόμισθους μάλιστα να μην κερδίζουν απολύτως τίποτε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online