Πλήρεις τάξεις, πλύσιμο χεριών και μάσκες στα σχολεία της Γαλλίας

Η σχολική καθημερινότητα στη Γαλλία από τον Σεπτέμβρη επιστρέφει σε μια σχετική κανονικότητα και θα διαφέρει πολύ σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων μετά την καραντίνα και ως το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους.

Ο αριθμός των μαθητών επανέρχεται στον κανονικό, δεν θα είναι δηλαδή οι τάξεις μικρότερες του κανονικού όπως ίσχυσε τον περασμένο Μάιο. Δεν αναφέρεται η χρήση τηλεκπαίδευσης, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Καταργείται η υποχρεωτική απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των παιδιών, αλλά θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια να διατηρείται αυτή η απόσταση, όταν και όπου είναι δυνατό.

Οι μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά και στα διαλείμματα. Τα σχολεία θα έχουν κάποιες μάσκες διαθέσιμες για τους μαθητές αλλά σε γενικές γραμμές το έξοδο θα βαρύνει τις οικογένειες των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μη φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος με την προϋπόθεση πως διατηρούν ένα μέτρο απόσταση από τους μαθητές.

Η παρουσία των μαθητών στο σχολείο θα είναι πλέον υποχρεωτική και όχι προαιρετική όπως ήταν τον Μάιο. Ωστόσο, εάν κάποιος μαθητής εμφανίσει πυρετό μεγαλύτερο από 38 ή άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό οι γονείς θα υποχρεούνται να μην τον στείλουν στο σχολείο για όσες μέρες υπάρχουν τα συμπτώματα.

Οι μαθητές θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους συχνά και να αποφεύγουν την επαφή. Συγκεκριμένα για το πλύσιμο των χεριών, αυτό θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε όταν προσέρχονται στο σχολείο, πριν από κάθε γεύμα, στην έναρξη και τη λήξη του διαλείμματος, πριν φύγουν από το σχολείο για τα σπίτια τους και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Σημεία που ακουμπάνε συχνά οι μαθητές, όπως τα πόμολα, θα πρέπει να απολυμαίνονται συχνά. Όλες οι μεγάλες επιφάνειες θα πρέπει να απολυμαίνονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Πηγή The Local
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online