πΑΣΑΔ: προκήρυξη ειδικής τον Απρίλη με δυσπρόσιτα και πτυχία κολλεγίων

Ενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων για μόνιμους διορισμούς και προκήρυξη Ειδικής Αγωγής. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Σε χθεσινή επικοινωνία μας με τη Γενική Γραμματέα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών μας επιβεβαιώθηκε πως γίνονται σοβαρές προσπάθειες, ώστε να γίνουν διορισμοί στην εκπαίδευση, πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, αξιοποιώντας τον κανόνα 1:1 που δεσμεύει όλο το δημόσιο (μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση).

Επιπλέον, μας τονίστηκε η υποχρεωση της κυβέρνησης για μείωση των αναπληρωτών με αντίστοιχη αύξηση του μόνιμου προσωπικού με βάση τις υποδείξεις της έκθεσης αυξημένης εποπτείας της Ε.Ε. Ο συνολικός αριθμός θα καθοριστεί μετά τα μέσα Μαΐου και θα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.

Σε ο,τι αφορά τη νέα προκήρυξη της ειδικής αγωγής το Υπουργείο Παιδείας διατείνεται ότι αυτή θα εκδοθεί το αργότερο μεχρι τέλος Απριλίου και δηλώνουν αισιόδοξοι πως οι προσωρινοί πίνακες θα είναι έτοιμοι ως το τέλος Αυγούστου, ώστε να γίνουν από τους νέους προσωρινούς πίνακες οι προσλήψεις αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά. Η κατάθεση των νέων δικαιολογητικών θα γίνει ηλεκτρονικά στον ΟΠΣΥΔ.

Στη νέα προκήρυξη θα συμπεριληφθούν και όλες οι νέες νομοθετικές αλλαγές που έγιναν το 2020. Συγκεκριμένα, θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τα πτυχία τους οι κάτοχοι τίτλων από κολλέγια (Ν.4653/2020), ενώ αναμένεται να δοθεί αυξημένη μοριοδότηση στους αναπληρωτές που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα (Ν.4692/2020) καθώς και σε αυτούς που εργάστηκαν με τρίμηνες συμβάσεις.

Η αυξημένη αυτή μοριοδότηση για την προϋπηρεσία δε θα ισχύσει αναδρομικά αλλά μόνο από την ψήφιση των νόμων και μετά. Αν τελικά πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αυτοί θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή. Τα νέα τμήματα ένταξης δε θα προλάβουν κατά πάσα πιθανότητα να δοθούν για διορισμούς, ευελπιστούν όμως πως θα να είναι έτοιμα πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς για προσλήψεις αναπληρωτών. Ωστόσο τονίζουμε πως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη δέσμευση, γι’αυτό και δεν επαναπαυόμαστε. Ο αγώνας μας θα συνεχίσει μέχρι τα λόγια να γίνουν πράξεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online