ΠΑΣΑΔ: ζητάμε 80-20 στους διορισμούς γενικής εκπαίδευσης

Ενημέρωση Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων για θέματα προσλήψεων αναπληρωτών και μόνιμους διορισμούς

Στην Α’ φάση που θα γίνει στις 24 με 25 Αυγούστου το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προλάβουν να ενταχθούν τα κενά των ΖΕΠ, διότι ο χρόνος που απομένει είναι οριακός για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Μέχρι στιγμής δεν είμαστε επίσης σίγουροι ότι θα γίνουν προσλήψεις στην παράλληλη (Ειδική). Η τμηματική πρόσληψη λόγω covid 19 ίσως να είναι η αιτιολογία.

Ζητήσαμε στην Α’ φάση (που φυσικά σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές) να καλυφθεί το 100% των κενών και όχι το 70% (όπως ανακοίνωσε στη ΔΟΕ το υπουργείο).

Η διαφοροποίηση των κριτηρίων τοποθέτησης αναπληρωτών και μόνιμων δημιουργεί αίσθημα αδικίας και θα πρέπει το Υπουργείο να καταλήξει στην υιοθέτηση κοινής στάσης προς τους υπαλλήλους του.

Στο μεγάλο πρόβλημα του παράβολου, όπως έχουμε ξαναγράψει, θετική κατάληξη μπορεί να υπάρξει μόνο αν Υπουργός Εσωτερικών και Πρόεδρος ΑΣΕΠ θέλουν και αποφασίσουν, να δώσουν λύση.

Η ΚΥΑ για τους 5250 + 5250 με την κατανομή θα βγει τον Οκτώβρη.

Εμείς ζητήσαμε και ζητάμε 15.000 μόνιμους διορισμούς στην α/θμια και β/θμια, διότι όπως αιτιολογουμε και αποδεικνύουμε τα κενά για τα οποία έγινε η πρόβλεψη το ’18 δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα του ’21. Η α/θμια τον επόμενο Ιούνιο θα έχει πάνω από 9000 οργανικά κενά, πράγμα το οποίο γνωρίζει το Υπουργείο.

Η αναλογία διορισμών 80-20 που ζήτησε η ΔΟΕ είναι η απολύτως λογική και σύμφωνη με τις πραγματικές ανάγκες. Την υποστηρίζουμε και ζητάμε από το συνδικαλιστικό μας όργανο να επιμείνει. Οτιδήποτε λιγότερο από το ζητούμενο της Ομοσπονδίας δεν ικανοποιεί και δημιουργεί προβλήματα.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στα όσα ακούγονται και εμείς για ακόμη μια φορά θυμίζουμε σε όλους πως οι διορισμοί γίνονται με βάση τις ανάγκες και όχι με βάση τις επιθυμίες της κάθε ομάδας και τα προσωπικά θέλω του κάθε ατόμου.

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε πως από φέτος εφόσον υπάρχουν διορισμοι δεν υπάρχουν πιστώσεις από κρατικό προϋπολογισμό και θα έχουμε μόνο πιστώσεις ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...